1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Jõululaada heategevuslik oksjon aitab Kääpa lasteaialastele parema õueala rajada
Jõululaada heategevuslik oksjon aitab Kääpa lasteaialastele parema õueala rajada

Jõululaada heategevuslik oksjon aitab Kääpa lasteaialastele parema õueala rajada

kaapa-joululaat-lapsed-hullamas
Lapsed Jõululaadal mänguoos

Jõgevamaal asuva Saare valla lasteaia Siilike Kääpa rühma hoones toimunud jõululaada heategevuslikul oksjonil ja õnneloosil koguti raha lasteaia õueala avaramaks ja turvalisemaks muutmiseks.

Kääpa rühma lasteaiaõpetaja Evelin Tamme sõnul oli oksjonil kakskümmend ahvatlevat pakkumist. „Kõik kaubad leidsid omaniku, mitmel juhul tekkis lausa pingeline pakkumine. Kõige rohkem tõi tulu (300 eurot) terrassiehitus firmalt PH Building. Samuti olid väga menukad killustikukoorem aktsiaseltsilt Kaltsiit (105 eurot) ja viis rummi küttepuid (85 eurot) ettevõttelt AD Mets.Veel olid oksjonil kuuseehted, mänguasjakast firmalt Mäerand Grupp, lastemööbli komplekt, lapitekk, põdrasarv, kinkekaardid, Tamme ratsatalu vankrisõit, Lille Loo fotosessioon, Toila Spa hotelli savitoa külastus perele, Everest Kiviõli Hosteli matk kahele, restoran Ylicooli külastus, kanuumatk Kebeli talult, Kasepääl toimuva suvekontserdi Peipsi Romantika piletid kahele koos õhtusöögiga, elektritööd Jaanus Poolakeselt, ööbimine Tallinna kesklinna apartmendis Angleterre Apartment`ilt,“ ütles ta.

kaapa-joululaat-evelin-tamm
Lasteaiaõpetaja Evelin Tamm oksjonil

Evelin Tamme sõnul oli koostööpartnereid heategevuslikule oksjonile üsna kerge leida. „Kohalikud ettevõtted toetavad võimalusel ikka. Kaugematest ettevõtetest peab olema veidi julgust küsimiseks. Minu meelest ollakse meie ühiskonnas aina rohkem seda meelt, et igaüks saab kuidagi panustada heategevusse ja mis oleks selleks veel parem koht kui lapsed“.
„Olen ise Kääpalt pärit ja siinset lasteaeda varemgi toetanud. Samas lasteaias käis ka mu esimene laps,“ ütles Tartus asuva restorani YliCool omanik ja peakokk Urpo Reinthal.

„Traditsiooniliselt külastasin Kääpa jõululaata koos perega. Muljed on ainult positiivsed – särasilmsed eestvedajad, sisutihe programm, palju tegevusi lastele, erinevad laadatooted. Kutsusin laadale ka oma tuttavaid-sõpru, kes kõik olid vaimustuses ning osad ka natukene kadedad, sest nende kodukohtades midagi sarnast ei toimu. Kõik lubasid järgmisel aastal uuesti tulla. Laat aitab väga palju kaasa kogukonna elu edendamisele ja paljud asjad saavad korda läbi ühistegevuse. Samuti on see päev väga hästi inimesi ühendanud. Koos valmistatakse päeva ette, koos viiakse päev läbi, koos tuntakse sellest kõigest ka rõõmu. See on suur asi. Suur aitäh kõikidele eestvedajatele ja lapsevanematele. Eriti tahan esile tuua laada peakorraldajat „vedurit” Annika Orast ja Evelin Tamme,“ ütles Saare vallavanem Hannes Soosaar.

kaapa-joululaat-annika-ja-viivika
Annika Oras ja Viivika Luutre heategevuslikus kohvikus

„Organiseerime Kääpal jõululaata kuuendat korda ja sündmus muutub järjest populaarsemaks. Südamest on rõõm tegeleda ettevõtmisega, mis meie lasteaia turvalisemaks ja atraktiivsemaks muudab,“ rääkis lapsevanem Annika Oras, kes laadakohvikus enda ja ümberkaudsete perenaiste valmistatud suupisteid müüs. Ka kohvikust kogutud tulud lähevad lasteaiarühma heaks.

Jaan Lukas

Head Uudised GoodNews