1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Käib heategevusprojekt Pelgulinna sünnitusmaja toetuseks
Käib heategevusprojekt Pelgulinna sünnitusmaja toetuseks

Käib heategevusprojekt Pelgulinna sünnitusmaja toetuseks

Kuni 7. juunini on käimas Siidilabori ateljee ja Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi heategevuslik projekt, mille raames kogutakse toetust Pelgulinna Sünnitusmajale.

7. juunini saab Siidilabori ateljeest Tallinna vanalinnas soetada moekunstnik Aino Jakobi poolt maalitud kauneid õlasalle ja iga salli müügilt annetatakse 17 eurot sünnitusmaja toetuseks.

Viimastel aastatel palju Prantsusmaal resideerunud moekunstnik Aino Jakobi on tulnud kodulinna Tallinnasse, et maalida Pelgulinna Sünnitusmaja toetuseks kollektsioon elegantseid ning originaalseid õlasalle. Sallide motiivid on inspireeritud Eestimaa aedades, niitudel ja metsades leiduvatest lilledest või viljadest. Kibuvitsad, tulbid, kirsid, maikellukesed, karikakrad, pihlakad, ploomid ning õunapuuõied, mille sekka peidavad ennast vahel ka kirjud kodukassid, on mõeldud toredale ja usaldusväärsele naisele, kelle tundeid ja nõuandeid võib usaldada.

Aino Jakobi on kasutanud kangastes villa ja siidi segu, mis sobib meie kliimasse nii suvel kui ka talvel, ning mõjub uhke ja väärika aksessuaarina nii tänaval, kodus, töö juures kui ka teatris. Sallid on signeeritud ning sobivad suurepäraselt meeldejäävaks kingituseks.

Aino Jakobi on tekstiili maalinud kokku juba pea 40 aastat. Kauneid salle on võimalik soetada Tallinna vanalinnas asuvas Siidilabori ateljees aadressil Olevimägi 6.

Kogutud toetus annetatakse Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondile ja seda kasutatakse vastsündinute elustamise praktiseerimiseks vajaliku simulaatornuku soetamiseks.

Pelgulinna Pelgulinna sünnitusmaja on üks kolmest Eesti suuremast sünnitusmajast ning iga neljas Eestis sündiv laps näeb ilmavalgust just seal. Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi eesmärk on anda heade toetajate abiga oma panus selleks, et lisaks vanemate armastusele, asjatundlikele tohtritele ja hoolitsevatele ämmaemandatele oleks elu algusele toeks ka kaasaegne keskkond ja abivahendid tarkade aparaatide näol. See on eriti oluline nende tillukeste inimeste jaoks, kes sündides või juba emaüsas abi vajavad.

Head Uudised GoodNews