1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kandlemees Sander õpetab tasuta kannelt mängima!
Kandlemees Sander õpetab tasuta kannelt mängima!

Kandlemees Sander õpetab tasuta kannelt mängima!

Sander Karu
Sander Karu

Tuntud rahvamuusiku Kandlemees Sander heategevusprojekt „Kandlemees Sander Kandlekool. Rahvakandle mängu õpetus“ õpetab mängima rahvakannelt.

Rahvakandle mängu õpetuse videod on Kandlemees Sanderi heategevusprojekt, mille eesmärk on aidata rahvakandle huvilistel iseseisvalt õppida rahvakandlel mängimist. Videotes jagab Kandlemees Sander oma kogemusi kandlemängu õppimisest ja kandlemängu tehnikast koos praktiliste näidetega. Kandlemees Sanderi Kandlekool annab baasteadmised ja –oskused selleks, et mängida toredat ja võrratut rahvapilli – kannelt.

“Sageli pärast esinemise lõppu tuleb mõni kandlehuviline ja ütleb, et tahan ka kannelt mängida, näita täpsemalt, kuidas sa seda kannelt mängid! Pole ju mõtet oma kandlemänguoskusi ainult endale hoida, vaid teha need kättesaadavaks kõikidele neile, kel on huvi rahvakandle ja kandlemängu õppimise vastu” sõnab Kandlekooli autor Sander Karu.

Video I osa tutvustab erinevaid rahvakandleid ja kandlemängu stiile ning annab nõu, kuidas valida, osta ja häälestada rahvakandleid. Kandlemees Sander Kandlekooli järgmised osad valmivad kevad 2015 jooksul – heategevusprojekti raames on plaanis valmistada ja avalikustada neli kuni viis videot, mis aitavad kandlemängu huvilistel iseseisvalt õppida rahvakandlel mängimist.

Kandlemees Sander (Sander Karu, s 1959) on Eesti kandlemängija (poolkromaatiline kannel) ja rahvamuusik, kelle kandlemäng on kõlanud erinevatel pidudel ning kes on edukalt esinenud mitmetel festivalidel, rahvamuusika üritustel ja võistumängimistel. Kandlemees Sander oli üks Eesti esimestest rahvakandle mängijatest, kes hakkas esinemistel kasutama elektrikannelt.

2014.a. ilmus tema kandlelugudest CD „1 kannel ja rahvalikud laulud“ ja 2011.a. CD “Kandlemees Sander Karu kandlelood“. Koos kandle- ja laulukapelliga Simmaniduo kõlab tema kandlemäng CD-l “Tule simmanile” . Tema kannel kõlab ka kassettidel „Simmaniduo“ (1990) ning „Simmaniduo & Kukerpillid“ (1992).

Mitukümmend Sander Karu kandlelugu on salvestatud Eesti Raadios. On mitmete tuntud laulude „Valga-Valgamaa”, “Heade mõtete linn, Tartu“, „Trilleri polka”, „Kärna-Ärni”, „Uks lahti tee”, „Merimehe armastus”, „Kandlemees Sander tervitab“,  „Kandlemees Sander lõpetab“ jt laulude autor, laulu- ja kandlekapelli „Simmaniduo” asutaja ja liige.

Rohkem infot ja videomaterjali leiad SIIT!

Head Uudised GoodNews