1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Käsitööpalkmajaehitajad meisterdavad Maarja Külale kingitust
Käsitööpalkmajaehitajad meisterdavad Maarja Külale kingitust

Käsitööpalkmajaehitajad meisterdavad Maarja Külale kingitust

Käsitööpalkmajaehitajad meisterdavad Maarja Külale kingitust2Käsitööpalkmajaehitajad meisterdavad ameeriklase, Will Wallace-Gusakovi juhendamisel Maarja Külale kingitust.

Põlvamaal Moostes toimub 7.-11. aprillini MTÜ Vanaajamaja koolituskeskuse ja Eesti Puitmajaklastri eestvedamisel pruss-sõrestikkonstruktsioonide ehitamise töötuba, mida juhendab ameeriklane Will Wallace-Gusakov. Töötoa käigus valmib heategevuslikul eesmärgil paviljon mõõtmetega 4x4m, mis paigaldatakse ja ehitatakse valmis Maarja Külas.

Käsitööpalkmajaehitajad meisterdavad Maarja Külale kingitustÜks koolituse korraldajatest, palkmajatootja Hobbiton Home OÜ juhatuse liige Andres Uus sõnas, et ehkki Ameerikast pärit käsitööpalkmajade ehitustraditsioonid väga palju Eesti omadest ei erine, on siiski hea, kui erinevate maade praktikud ühistegevuse käigus üksteiselt õppida saavad. Vabatahtlikutöö ongi see, mis eestlase ja ameeriklase omavahel kokku viis: „Saime tuttavaks 2011. aastal, kui olime vabatahtlikena Poolas ühe sünagoogi katuse konstruktsiooni koopiat ehitamas. See oli suur projekt, kus osales üle 100 inimese. 2012. aasta augustis ehitasime juba koos teiste vabatahtlikega Järuska silda – esimest katusega puitsilda Eestis.“

Will Wallace-Gusakovil on kümneaastane puussepakogemus, ta on taastanud ja ehitanud puitkonstruktsioone erinevais paigus Ameerikas, Ghanas ja Prantsusmaal. Samuti oli ta abiks ka 2012. aastal Järuska silla püstitamisel. Aprilli lõpus toimub Vanaajamajas koolitus, kus Gusakovi eestvedamisel kokku kutsutud rahvusvaheline puutöömeistrite grupp õpib Eesti meistrite juhendamisel traditsioonilise Eesti suitsusauna ehitust.

Töötoa korraldamist rahastab osaliselt Eesti puitmaju eksportivate ettevõtete klastri täistaotluse projekt, mida toetab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus klastrite arendamise programmist, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond. Üritust toetavad veel: MTÜ Eesti Puitmajaliit, MTÜ Vanaajamaja, Osmo Baltic OÜ, Espak Grupp ja Riigimetsa Majandamise Keskus.

Head Uudised GoodNews