1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. EESTI INIMESED ON HEAD! „Kingitud elu” kogus vähihaigetele poole aastaga üle 250 000 euro
EESTI INIMESED ON HEAD! „Kingitud elu” kogus vähihaigetele poole aastaga üle 250 000 euro

EESTI INIMESED ON HEAD! „Kingitud elu” kogus vähihaigetele poole aastaga üle 250 000 euro

Kingitud eluVähiravifond „Kingitud elu” kogus tänavu esimesel poolaastal annetustena üle veerand miljoni euro ning toetas 21 eestimaalase eluliselt vajalikku vähiravi. Alates tegevuse algusest veebruaris 2014 on fond kaasanud vähihaigete heaks ligi pool miljonit eurot.

2015. aasta esimese kuue kuuga panustas „Kingitud elu” Eesti vähiravisse kokku üle 163 000 euro, toetades vähihaigeid, kes on jäänud haigekassa abita. Noorim fondi kaudu abi saanu on 36-aastane, vanim 81-aastane. Tänu lahketele annetajatele on fond suutnud aidata eranditult kõiki abivajajaid, kes on toetust taotlenud ning abi kriteeriumitele vastanud.

„Võitlus raske haigusega läheb Eesti inimestele väga korda: üksteist peab hoidma. Fond elab varakevadest saadik nii abipalvete kui ka annetuste buumi keskel,” ütles vähiravifondi  „Kingitud elu” juhataja Toivo Tänavsuu. „Oleme saanud tänavu väga palju annetusi erilistelt inimestelt, kes innustavad meid jõudsalt edasi tegutsema ja veelgi rohkem aitama. Meie püsitoetajate hulk on kasvanud suuremaks kui  iial oskasime ette kujutada, ettevõtted tõmbavad meid kaasa koostöösse ning südamlik tagasiside näitab, kui vajalik on „Kingitud elu“ tegevus.”

Tänavsuu kinnitusel hoiab fond jätkuvalt tegevuskulud miinimumtasemel. Fondi ülalpidamiseks kulus esimesel poolaastal kaheksa protsenti annetustest. Ülejäänud suunati täies mahus vähiraviks.

„Fond on suhteliselt lühikese ajaga leidnud oma koha Eesti haigete toetamisel. Ühelt poolt on see veel üks võimalus üliraske terviseprobleemiga silmitsi seisvatele inimestele, kellele meie tervishoiusüsteem abi ei paku. Teisalt on fondi tegevus puudutanud väga paljusid inimesi, millest annab tunnistust annetuste suur hulk. Usun, et fondi tegevus mõjutab pikemas perspektiivis ka Eesti tervishoiusüsteemi sees tehtavaid rahastamisotsuseid,” rääkis vähiravifondi „Kingitud elu” nõukogu liige, Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloog Hele Everaus.

Vähiravifondi nõukogu liige ja Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse märkis, et  fond on läbi annetuste saanud aidata vähiga võitlevaid inimesi, kelle jaoks haigekassa rahastatud raviskeemid on ammendunud. „Sellist täiendavat abi vajavate inimeste järjest kasvav arv näitab, et käärid vajaduste ja praegu maksurahast tasutava ravi vahel on suured ning puudutavad paljusid. Oleme fondi poolt tänulikud kõikidele annetajatele ja vabatahtlikele, kes on teinud aitamise võimalikuks.“

Vähiravifond „Kingitud elu” alustas tegevust veebruaris 2014. Tänavuse esimese kuue kuu tegevustulemused ületavad mäekõrguselt terve 2014. aasta numbreid – annetusi  on kogutud juba rohkem kui eelmise aasta jooksul kokku. Toetuste ja abisaajate arv on kasvanud üle kahe korra.

Tänavuse juulikuu nimetas fond elu kinkimise kuuks. Kuu jooksul koguvad „Kingitud elu” vabatahtlikud vähihaigete heaks annetusi peaaegu iga päev. Käidi Õllesummeril, minnakse Tallinna Merepäevadele, Viljandi folgile ning Koit Toome ja Maarja-Liis Ilusa üle-eestilisele kontserttuurile  „Maailm meie käes”.

Head Uudised GoodNews