1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KINGITUS LASTELE! Tartu Laste Turvakodu lapsed külastasid Elistvere loomaparki ja Vudilat
KINGITUS LASTELE! Tartu Laste Turvakodu lapsed külastasid Elistvere loomaparki ja Vudilat

KINGITUS LASTELE! Tartu Laste Turvakodu lapsed külastasid Elistvere loomaparki ja Vudilat

Tartu Laste Turvakodu lapsed külastasid Elistvere loomaparki ja VudilatTartu Laste Turvakodu lapsed külastasid eile Elistvere loomaparki ja Vudilat ning proovisid sõnastada oma viimaste aastate kõige õnnelikumaid hetki. Selgus, et enim hindavad lapsed just ujumaskäimist ning sünnipäevi.

Väljasõidu korraldanud ja kogu päeva tegevusi toetanud maailma suurima ostukogukonna Lyoness Eesti tegevjuht Ott Neeme märkis, et selliste ettevõtmiste eesmärk on rasketes oludes elavate laste aitamine neile ühte rõõmsat päeva väljaspool igapäevarutiini pakkudes.

„Kui me otsustasime, et soovime meie Lyoness Child&Family fondi projekti Angel for a Day (Ingel üheks päevaks) korraldada just Tartu Laste Turvakodu lastele, siis algselt nägime ette vaid lõbusat päeva Vudilas ja Elistvere loomapargis,“ rääkis Ott Neeme. „Kuid siis tekkis mõte, et tegelikult me ju päris täpselt ei teagi, mis lapsi tegelikult õnnelikuks teeb ja nii otsustasime neilt endilt seda küsida. Iga lapsega vestlesime tubli mitu minutit ja nad avanesid kergesti. Lisaks uurisime, kelleks nad tulevikus saada tahavad ja muudki. Neis vastustes on edaspidiseks palju mõtteianet nii meie kollektiivile kui ka kõigile teistele täiskasvanutele, kes soovivad laste päevadesse rohkem päikest tuua. Selgus, et palju olulisem asjadest on lastele neile pakutavad põnevad tegevused nagu ujumine või ATVdega sõitmine.“

Kõige enam meenutasidki Tartu Laste Turvakodus elavad ja päevarühmas käivad lapsed oma õnnelikumate hetkedena ujumas käimist (9 last 19st), mida aga kahjuks ei juhtu piisavalt sageli. Õnnelike hetkede seas nimetati veel viimaseid jõule ja sünnipäevu, mil on palju sõpru ja mil saadi kinke ning raha. Nii näiteks oli 10 aastase Tommi sõnul tema meeldejäävamaim hetk mullune sünnipäev, mil talle kingiti 30 eurot, millest 10 laenas ta edasi emale aga ülejäänud eest sai omale osta CDsid. 11 aastase Veroonika sõnul on tema õnnehetked siis, kui ta saab õhtul kella 10ni õues mängida.

Tartu Laste Turvakodu sotsiaalpedegoogi Lea Voltri sõnul ongi parim heategu lastele selline, mis hõlmab endas uut ja põnevat tegevust ning võimaldab saada tagasisidet ja kiitust. „Nagu ikka lastega on, soovivad nad just teha neid asju, kus saavad teenida kiitust ja vältida sildistamist.“

Head Uudised GoodNews