1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. “Kodutunne” aitab 15aastast poissi, kes on võtnud vastutuse viielapselise pere heaolu eest oma õlgadele
“Kodutunne” aitab 15aastast poissi, kes on võtnud vastutuse viielapselise pere heaolu eest oma õlgadele

“Kodutunne” aitab 15aastast poissi, kes on võtnud vastutuse viielapselise pere heaolu eest oma õlgadele

Täna kell 20:30 sõidab Kanal 2 “Kodutunne” Viljandi maakonda Suure-Jaani asulasse. Tänane osa on eriti liigutav, sest ei juhtu tihti, et 15-aastane poiss tunneb oma vendade ja õdede heaolu osas nii suurt vastutust, et matab maha oma valehäbi ja küsib abi. Selle pere olukord oli enne “Kodutunde” saatemeeskonna saabumist aga täiesti väljakannatamatu…

“Kodutunne” sai kirja 15aastaselt Kaimarilt, kes kostis lisaks endale ka oma õdede ja venna eest. Nad elasid 33 m2 toas, kus puudus kõik alates voodikohtadest ja lõpetades tualeti ning veega. Vaatamata sellele on selle pere lapsed tublid – nad õpivad neljadele ja viitele ning spordivõistlustelt toovad nad koju karikaid ja medaleid. Ometi saavad nad loota vaid iseendile, sest lihtsameelne ja raske minevikuga ema Ly tundub olema võimetu oma elu juhtima ja lastele paremaid tingimusi looma.

Koostöös vallaga õnnestus aga “Kodutundel” muretseda perele uus 75 m2 korter, mis oli küll äärmiselt õnnetus seisukorras, aga nelja päevaga suutsid saatemeeskond ja vald ehitada korteri selliseks, millest ei osanud selle pere lapsed undki näha.

Selles perekonnas on ka üks väike, enneaegsena sündinud laps. Tema aga võeti pere käest ära ja paigutati turvakodusse, sest kõigest veidi üle kilosena sündinud imik vajas erihooldust ja elutingimusi, mis perel puudusid. Siiski käib kogu pere last tihti vaatamas ja mine tea, ehk õnnestub nüüd laps tagasi ka pere rüppe saada.

Sedapuhku läks “Kodutundel” kolme päeva asemel hoopis suisa neli päeva, sest valla palvel veeti vesi ja kanalisatsioon nõnda, et ka teised majaelanikud saaksid sellega liituda.

Perepoeg Kaimar on otsustanud oma hinded ja elu taas korda saada. Ta ei ole nõus minema õpilaskodusse, vaid tahab elada päris oma kodus. Põhikooliga ta oma haridusteed lõpetada ei kavatse, vaid tahab minna ikka edasi – kas gümnaasiumi või kutsekooli. Nüüd on ometi ka sellele noorele ja tublile mehele kõik teed avatud.

Anneli Lahe juhitud südamlik “Kodutunne” on Kanal 2s täna kell 20:30, kohe pärast kodumaist komöödiasarja “Parim enne”.

Head Uudised GoodNews