1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. “Kodutunne” aitab kahte üksikema!
“Kodutunne” aitab kahte üksikema!

“Kodutunne” aitab kahte üksikema!

Täna kell 20:30 sõidab Kanal 2 “Kodutunne” Saaremaale Karedasse, kus veel hiljuti elas koos viis põlvkonda. Saatejuht Anneli Lahe võttis perega ühendust päeval, mil nad matsid oma vanaema.

Saaremaal Kareda külas elab vanas talumajas koos mitu põlvkonda. “Kodutunde” telefonikõne hetkel saadeti viimsele teekonnale vanaema Hermiine, kes justkui teispoolsusest saatemeeskonna selle pere juurde juhtis.

Täna elavad päevinäinud majas pereema Merike, tema täiskasvanud tütar Kerstin, üheksa-aastane tütar Sandra ja Kerstini kaks poega – kahene Jasser ja neljane Gregor. Mehi selles peres pole. Kerstini laste isa pole oma teist poega isegi näinud.

Pereema Merike on 28 aastat töötanud laudas lüpsjana, viimasel aastal aga sigalas. Tütar Kerstin teenib leiba kodu lähedal laudas öövalvurina – nii õnnestub naisperel kordamööda tööl käia ja lapsi hoida. Saadud palgast jagub aga vaid söögiks ja üldkuludeks. Remondiks raha ja jõudu ei jää. Maja on aga nagu talumaja ikka, ilma vee- ja kanalisatsioonita, madalate lagede ja piklike tubadega, kuhu on isegi voodit raske paigutada. “Kodutunne” võttis oma meeskonna kokku ja ehitas tugevale eesti naisperele just sellise kodu, mida nad ihkasid.

Anneli Lahe juhitud südamlik “Kodutunne” on Kanal 2s neljapäeviti kell 20:30, kohe pärast kodumaist komöödiasarja “Parim enne”.

Head Uudised GoodNews