1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Kooliteed alustavad väikesed tallinlased saavad ranitsatoetust
Kooliteed alustavad väikesed tallinlased saavad ranitsatoetust

Kooliteed alustavad väikesed tallinlased saavad ranitsatoetust

1. september on paljudele lastega peredele tähtis päev, kuid see toob kaasa ka väljaminekuid. Selle leevendamiseks maksab Tallinn esmakordselt kooli minevatele lastele ranitsatoetust.

„Õnnitlen kõiki kooliminejaid ning nende peresid, eriti aga neid väikesi tallinlasi, kelle koolitee saab alguse eesoleval tarkusepäeval,“ ütles Tallinna abilinnapea Betina Beškina. „Usun, et kõik lapsevanemad teavad, et laste kooliminek toob kaasa ka märkimisväärseid kulusid. Eriti kehtib see esimesse klassi astuva lapse puhul, sest temal on vaja ju kõike uut – alates pinalist ja pliiatsitest ning lõpetades ranitsa ja spordiriietega. Tallinn soovib omalt poolt olla toeks selle koormuse kandmisel, sest lapsed on meie kõigi ühine rõõm ja ühine vastutus.“        

Ranitsatoetust, mida varem nimetati esmakordselt kooli mineva lapse toetuseks, on õigus saada lapsel, kelle elukoht on Tallinna linn ja kes on kantud Tallinnas tegutseva kooli õpilaste nimekirja.

Abilinnapea märkis, et kui varasematel aastatel pidi lapse ja ühe tema vanema elukohaks olema Tallinn vähemalt üks aasta enne lapse kooliminekut, siis käesolevast aastast seda tingimust leevendati. „Nüüd piisab, kui laps ja vanem on Tallinna elanikud vähemalt lapse põhihariduse omandamise alustamise aasta 1. jaanuarist,“ täpsustas Beškina.

Lapsega ühel aadressil elaval vanemal tuleb toetuse saamiseks esitada taotlus, mida saab mugavalt teha Tallinna e-teeninduse keskkonnas taotlen.tallinn.ee, samas näeb ka infot esitatud taotluse kohta. Avalduse esitamiseks e-teenuse kaudu on eelduseks see, et rahvastikuregistri andmed vastavad toetuse saamise tingimustele. Taotluse võib esitada ka elukohajärgses sotsiaalhoolekande osakonnas kohapeal. Taotlusi saab esitada alates 12. septembrist kuni 30. novembrini.

Ranitsatoetus – kokku 320 eurot, makstakse välja kahes osas. Esimene pool summast ehk 160 eurot makstakse välja 30 päeva jooksul peale taotluse esitamist, teine pool jõuab pereni järgmise aasta juunis, kui kõik toetuse saamise nõuded on jätkuvalt täidetud.

Head Uudised GoodNews