1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. KOOS ON KERGEM I Põhja-Tallinn palub abi koolitööks kõlblikke arvutite leidmiseks
KOOS ON KERGEM I Põhja-Tallinn palub abi koolitööks kõlblikke arvutite leidmiseks

KOOS ON KERGEM I Põhja-Tallinn palub abi koolitööks kõlblikke arvutite leidmiseks

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus pöördus kohalike elanike poole palvega tuua üle olevaid ja kasutult seisvaid, kuid koolitööks kõlblikke arvuteid.

Põhja-Tallinna vanema Peeter Järvelaidi sõnul on linnaosavalitsus olnud tihedas kontaktis linnaosa koolidega ja koostöös linnaosa lastekaitse talitusega selgitanud välja erinevaid koolist puudumise ja õppetöö tegemata jätmise põhjuseid.

„Üldpilt on päris hea, kuid tulid välja mõned juhtumid, kus õpilasel ei ole võimalik e-õppes osaleda kas arvuti või interneti puudumise tõttu. Interneti me neile õpilastele võimaldasime, aga arvutite osas otsustasime kogukonna poole pöörduda. Kui teil või teie tuttavatel on kodus toimiv süle- või lauaarvuti, mida saaks laenata ajutiselt või püsivalt linnaosa kooliõpilasele, siis andke sellest meile teada Põhja-Tallinna linnaosa Facebooki lehe vahendusel). Need poisid või tüdrukud, kes on täna raskustes, on teile kindlasti väga tänulikud,“ sõnas linnaosa vanem Peeter Järvelaid.

Nii koolid kui linna noorsootöötajad panustavad selgitustöösse, et veenda nii lapsi kui nende vanemaid: koduõpe nõuab sama palju või isegi enam pühendumist ja koolitöös mitte osalemine toob kindlasti negatiivseid tagajärgi.

„Koolid, õpetajad ja Tallinna Haridusamet on teinud tublit tööd – jaganud infot ja ressursside piires ka õpilastele õppevahendeid ja enamikel õpilastel on need ka juba olemas. Linnaosas on mure vaid mõnel lapsel ja tahaks loota et see probleem leiab kogukonna abil kiire lahenduse,“ ütles Järvelaid.

Head Uudised GoodNews