1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lapse kaotanud perekond toetas endale annetatu eest ka Lastefondi
Lapse kaotanud perekond toetas endale annetatu eest ka Lastefondi

Lapse kaotanud perekond toetas endale annetatu eest ka Lastefondi

Lastefondi MõmmikHiljaaegu Facebooki vahendusel oma pisipoja ärasaatmiseks rahalist abi palunud noor pere otsustas matuste korraldamisest üle jäänud annetussumma – 1500 eurot – edasi annetada SA TÜ Kliinikumi Lastefondile.

Fondi vahendusel soovib pere aidata kolme raskelt haiget last: seljaajukahjustusega 3-aastast Reilit spetsiaalse toidusegu soetamisel, ajukahjustusega 3-aastast Alexit kohamaksu tasumisel erivajadusega lastele mõeldud lasteaias ning haruldase nahahaigusega 3-aastast Cassandrat nahahooldusvahendite soetamisel ja ravireiside sõidukulude katmisel. Neist igaühte toetatakse 500 euroga.

“Oma pisipojaga haiglas viibides nägime ja kuusime palju, kuidas Lastefond lapsi ja haiglat toetab,” selgitab annetuse teinud Kadi, miks sooviti raha edasi annetada just Lastefondile. “Tahtsime toetada just raskelt haigeid lapsi, sest nägime ise selle üheksa kuu jooksul, kui vähe aitab neid riik ning kui suurt rolli mängib Lastefond ja need inimesed, kes nende laste heaks annetavad. Haigete laste vanematel ei ole kerge, nad peavad olema väga tugevad ning on kurb, et lisaks niigi keerulisele olukorrale, tuleb neil tihti muretseda ka ülemõistuse suurte arvete pärast, mida keegi maksta ei aita… Meil on ääretult hea meel, et tänu inimestele, kes meid aitasid meie mures, saame meie nüüd teisi aidata!”

Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves peab perekonna teguviisi tõeliseks heateoks “Selle äärmiselt kurva loo juures on imetlusväärne, kuidas sügavas leinas pere leiab jõudu mõelda teistele abivajajatele. See on justkui nende väikese poja viimane heategu teistele raskes seisus lastele. Oleme südamest liigutatud!” on ta perele tänulik.

Kadi ja Karli pöördusid Facebooki vahendusel kaaskondlaste poole 22. jaanuaril, et paluda rahalist abi oma 2015. aasta kevadel sündinud, kuid raske terviserikke tõttu juba üheksa kuud hiljem siit ilmast lahkunud pisipojale matuste korraldamiseks. Pereisa oli hiljuti oma tööst ilma jäänud ning mõlemad lapsevanemad pühendusid täielikult lapsele, olles temaga koos nii palju kui võimalik, lootuses, et poeg kord paraneb ning koos nendega koju tuleb. Kahjuks seda aga ei juhtunudki – detsembris pöördus lapse tervis järsult halvemuse poole ning poolteist kuud hiljem ta suri. Pere aga oli jäänud majanduslikult keerulisse seisu, mistõttu tuli pisipojale väärilise ärasaatmise korraldamiseks headelt inimestel abi paluda. Abipalve läks korda nii paljudele, et annetatust jäi raha ülegi, mille pere soovis omakorda edasi annetada.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews