1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LASTEFOND AITAB! Lastefond toetab ligi 6000 euroga haruldase haigusega tüdruku ravireise
LASTEFOND AITAB! Lastefond toetab ligi 6000 euroga haruldase haigusega tüdruku ravireise

LASTEFOND AITAB! Lastefond toetab ligi 6000 euroga haruldase haigusega tüdruku ravireise

Kristiin_ravilSA TÜK Lastefond otsustas toetada haruldase haigusega viie-aastase Kristiini veel kolme tänavust ravireisi Saksamaale. Fond aitab katta lapse ja tema saatjate sõidu- ja majutuskulud kokku 5640 euro ulatuses.

Kristiinil diagnoositi üheaastaselt harvaesinev haigus nimega kaasasündinud sääreluu ebaliiges. See tähendab, et lapse sääreluu otsad ei olnud kokku kasvanud, vaid liikusid teineteise suhtes liigesetaoliselt.

Diagnoosi saamisest alates on Kristiini Eestis järjepidevalt ravitud ning ka opereeritud, kuid kuna ebaliiges oli väga problemaatilises kohas, ei andnud need soovitud tulemust ning ebaliiges taastekkis. Seetõttu pidasid Eesti arstid paremaks suunata tüdruk ravile Saksamaale Stuttgarti kliinikusse, kus selliseid juhtumeid on rohkem ja kogemus suurem.

Tänavu juuli alguses käiski Kristiin Lastefondi toel ravireisil Saksamaal, kus Saksa spetsialistid teda opereerisid. “Operatsiooni käigus eemaldati jalal olnud metallplaat, võeti ära pehme ebaliigese kude ning istutati selle asemele vaagnaluust võetud luukudet ja luunahka,” räägib lapse ema. “Sääreluu kanalisse paigaldati nael, mis kasvab luuga kaasa, aga kuna jalg on teisest palju lühem ja nael ei kasva piisavalt, siis edaspidi tuleb see välja vahetada.”

Kogu operatsioonijärgne ravi kestab umbes aasta, mis tähendab, et Kristiinil tuleb käia veel mõned korrad Saksamaal luukasvu toetaval ravil. Lapse meditsiinilised kulud Saksamaal katab Eesti Haigekassa, kuid sõidu- ja majutuskulud tuleb perel endal kanda. Selline väljaminek ühe aasta jooksul pole aga kõikide teiste lapse haigusest tulenevate kulutuste kõrval kolme last kasvatavale perele jõukohane. Seetõttu otsustaski perekonda toetada Lastefond, kes katab selle aasta lõpuni Kristiini kolme ravireisi sõidu- ja majutuskulud kokku 5640 euro ulatuses.

Lastefondi juhatuse liige Eveli Ilves leiab, et see summa õigustab ennast, sest sellest sõltub ühe armsa tüdruku võimalus tulevikus ortoosist vabaneda ja muretult kõndima saada. “Ühegi lapse ravivõimalused ei tohiks jääda rahaliste vahendite puudumise taha. Ning meil on hea meel, et saame oma annetajate toel seda kindlustada,” sõnab ta.

Varasemalt on Lastefond toetanud kahte Kristiini Saksamaa-ravireisi – 2015. aastal ning 2016. aasta juulis kokku 6020 euroga.

Kui ka Sina sooviksid anda oma panuse Kristiini ravi toetamisse, on sul võimalik teha annetus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele märkides selgitusse “Kristiin”:
Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews