1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LASTEFOND AITAB! Lastefond toetab sünnitraumaga kaksikute ratsutamisteraapiat
LASTEFOND AITAB! Lastefond toetab sünnitraumaga kaksikute ratsutamisteraapiat

LASTEFOND AITAB! Lastefond toetab sünnitraumaga kaksikute ratsutamisteraapiat

mairon-hobuselAlates novembrist on 4-aastastel Mairon Robinil ja Mairen Kellil võimalik käia SA TÜK Lastefondi toel ratsutamisteraapias. Kaksikud vajavad seda sünnitraumast tulenevate tüsistuste leevendamiseks.

Robin ja Kelli sündisid enneaegselt 31. rasedusnädalal. Sünnituse tagajärjel tekkinud hapnikupuuduse tõttu said nad ajukahjustuse ning kaksikutel on diagnoositud laste tserebraalparalüüs (PCI).

Praegu, 4-aastasena Mairon Robin ei kõnni ega kõnele, sest tema jalad on pisikesed ja kangestunud ning tal puudub tasakaal. Mairen Kellil on parem jalg lühenenud ja spastiline, mistõttu on tüdrukul vale kõnnimuster ning eakaaslastega on raske sammu pidada, joosta ja treppidest kõndida.

Liikumisfunktsiooni parandamiseks ja rühihäire tekke ärahoidmiseks vajavad lapsed regulaarset hipoteraapiat, mis on aga võrdlemisi kulukas ning kaksikute seisundiga seotud teiste kulutuste taustal perele üle jõu käiv. Seetõttu pöörduti Lastefondi poole, kes otsustas Maironi ja Maireni ratsutamisteraapiat toetada, kattes 80% ulatuses selle kulud, ülejäänud 20% osas aitab peret kohalik omavalitsus. Fondi toetus perele on 1620 eurot ühe aasta jooksul.

Lastefondi toetusjuhi Eveli Ilvese sõnul on viimsel ajal fondini jõudnud üha rohkem lapsi, kellele haigusest tulenevalt on arst soovitatud ratsutamisteraapiat. “Spetsialistide kinnitusel on ratsutamisteraapia mõju nii füüsilisele kui vaimsele tervisele väga positiivne ja mitmekülgne. Paraku aga on teraapiatundide hinnad sageli paljudele peredele üle jõu käivad, mistõttu on meil väga hea meel, et saame tänu heade annetajate toele peredele abiks olla,” räägib ta.

Laste ema on Lastefondile ja annetajatele toetuse eest väga tänulik. “See annab meie perele jõudu edasi minna ja lootust, et laste liikumismured vähenevad oluliselt. Samuti õpetab lastele loomadega läbikäimist, sest linnas elades selliseid võimalusi ei ole,” sõnab ta.

Lastefond toetas 2014. aastal viie kuu vältel ka Mairon Robini taastusravi.

Robinit ja Kellit ning teisi erinevaid teraapiaid vajavaid lapsi saab toetada külastades täna, 14. novembril restorani Polpo, hotelle Pallas ja London, Tassikookide Tartu kohvikut, Solarise keskuse Gustav Cafe`d, Magaziini Tartu poodi, restorani Gotsu, Ränduri pubi, Looduspere kaupluseid, Sõõrikukohvikut, Uus Apteeki, Koduekstra kaupluseid ning Werneri kohvikut. Nimelt annetavad need ettevõtted 1,6% kogu või 16% teatud tootegrupi päevakäibest haigetele lastele erinevate teraapiate võimaldamiseks.

Head Uudised GoodNews