1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Lastefond kutsub osalema Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu heategevuslikul Kiri-kott käsitöötalgutel
Lastefond kutsub osalema Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu heategevuslikul Kiri-kott käsitöötalgutel

Lastefond kutsub osalema Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu heategevuslikul Kiri-kott käsitöötalgutel

Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit kuulutas septembrikuu esimesel nädalal välja käsitöötalgud traditsioonilise mustriga kirjatud pärimusliku kotikeste valmistamiseks, mille müügiga teenitud tulu läheb TÜ Kliinikumi Lastefondi kaudu arendavaid teraapiaid vajavate raskelt haigete laste toetuseks.

Käsitöötalgute toimumisaeg on 1.-8. september ning sellega kutsutakse kõiki valmistama kiri-kotte nii kodus, käsitöötalgutel kui ka suurematel sündmustel. Traditsiooniline mustriga kirjatud pärimuslik kotike on praktiline ja kannab endas edasi kirjas kaasa antud sõnumit.

Valminud kott peab olemas kvaliteetne ja mõõdus 10×15 cm, kuid koti tehnika ja materjali võib autor ise valida. Töö juurde palume lisada ka eseme lugu ja autori andmed (nimi, kontaktandmed) ning valminud esemed tuua hiljemalt 28. septembriks 2018 Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu koolituskeskusesse Lühike Jalg 6A (Allikamaja Käsitöö). Kõik koti annetajad saavad tasuta pääsme ka 2018. aasta Mardilaadale.

Nimelt on 8.-10. novembril Saku Suurhallis toimuval Mardilaadal ka esimene heategevuslik kiri-kottide müük. Valminud kotte esitleb ja müüb Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit ka oma poodides ning suurematel ettevõtmistel.

Kogu teenitud tulu läheb heategevuseks SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile arendavaid teraapiaid vajavate laste toetuseks. Annetusi saab teha ka ülekandena Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liit arvelduskontole EE122200001120045106, märkides selgitusse “Heategevusfond”. Ülekandeid saab teha kuni 01.05.2019.

Käsitöötalgud on pühendatud aastateemale Ajatus, kultuuripärandiaastale ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning toimuvad Põhjamaade Käsitööpäevade (Nordic Craft Week) raames. Ettevõtmises osalevad oma sündmuste ja töötubadega ka Soome, Rootsi, Taani, Norra, Island ja Fääri saared.

Head Uudised GoodNews