1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Lastefond tähistab sünnipäeva 11-tunnise heategevusliku klaverimaratoniga
Lastefond tähistab sünnipäeva 11-tunnise heategevusliku klaverimaratoniga

Lastefond tähistab sünnipäeva 11-tunnise heategevusliku klaverimaratoniga

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond tähistab laupäeval, 23. novembril oma sünnipäeva 11 tunni pikkuse klaverimaratoniga “Oranž november”. Klaverimaraton toimub Tartus Lõunakeskuses ning helilooja ja pianist Andranik Kechek musitseerib pidupäeva puhul kogu keskuse lahtioleku aja.

Klaverimaraton algab kell 10 ehk siis, kui Lõunakeskuse uksed avatakse ja lõpeb kell 21 kaubanduskeskuse uste sulgemisega. Andranik Kechek mängib 11 tunni jooksul erinevate maade muusikat. Lisaks tuleb esitlusele autorikava “Oranž november”, mille mõned lood on kirjutatud spetsiaalselt klaverimaratoniks.

Andranik Kecheki jaoks on “Oranž november” väga oluline ja ainulaadne sündmus, tõeline väljakutse, iseenda ületamine ning samas muusikapidu ja imeilus kõrghetk, mis kestma jääb. “Olen küsinud mitmetelt inimestelt: “Mis värvi on november?” Olen vastuseks saanud “pime, hall, tume, värvitu, märg”. Minu lapsepõlves oli november teistsugune, looduses oli palju oranži, hurmaad, mandariinid ja apelsinid. Huvitav kokkusattumus on see, et kui pakkusin sündmuse pealkirja välja, selgus, et oranž ongi Lastefondi põhivärv. Mul on suur au teha klaverimaratoni koostöös Lastefondiga ja aidata lapsi, kes vajavad väga abi.”

Klaverimaraton “Oranž november” sobib suurepäraselt tähistama Lastefondi 19. sünnipäeva. Lastefond asutati 14. novembril 2000. aastal ning oranž värv on üks Lastefondi tunnusvärve. Sünnipäeval on kohal ka Lastefondi Mõmmik ning terve päeva jooksul saab soetada heategevuslikke jõulukaarte ja praktilisi maitsvaid kingitusi nii endale kui ka lähedastele. Sünnipäevapeol on võimalik kõigil soovijatel teha kingitus kõige nõrgematele ehk toetada annetusega raskelt haigete laste ravitingimuste parandamist.

Lastefondi tegevjuht Kadri Org rääkis, kuidas heategevusliku klaverimaratoni idee sündis. “Andranik Kechek võttis seoses klaverimaratoni ideega Lastefondiga ühendust selle suve algul, mil palusime heade inimeste abi pisikese Annabeli ravi toetuseks. Annabeli raviks vajamineva summa kokkusaamine oli äärmiselt ajakriitiline ning sündmuse korraldamiseks siis aega ei jagunud. Otsustasime siduda heategevusliku sündmuse Lastefondi sünnipäevaga, et heade annetajate abi jõuaks teistegi haigete lasteni, kelle pered on ravikulude katmisel Lastefondilt abi palunud.”

Andranik Kechek on helilooja, improvisaator ja pianist, kelle loominguline ampluaa on lai ja mitmekülgne ja kes on esinenud paljudes erinevates riikides Eestist Argentiinani. Lastefondi sünnipäeva puhul toimuv klaverimaraton on järjekorras kolmas. Esimene oli samuti heategevuslik ja toimus 2015. aastal Solarise keskuses suurperede toetuseks, teise klaverimaratoniga avati aga 2018. aastal Pärnu uus bussijaam.

Kui sul pole Lastefondi sünnipäevast võimalik osa võtta ja soovid sünnipäeva puhul oma panuse raskelt haigete laste ravisse anda, saad teha ülekande SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele:

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Luminor IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813
Coop IBAN EE824204278603586607

Head Uudised GoodNews