1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond võimaldab oma annetajate toel liigesehaigele tüdrukule ratsutamistreeninguid
Lastefond võimaldab oma annetajate toel liigesehaigele tüdrukule ratsutamistreeninguid

Lastefond võimaldab oma annetajate toel liigesehaigele tüdrukule ratsutamistreeninguid

EliisaSA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond otsustas taas toetada liigesehaigusega 9-aastase Eliisa ratsutamistreeninguid, mis aitavad kaasa tema füüsilisele arengule.

Lastefond on noorteea artriiti põdeva ning raske puudega Eliisa ratsutamistreeninguid hüvitanud juba alates 2014. aasta septembrist ning teeb seda tänavu, kuna need on mõjunud tüdrukule väga positiivselt.

„Eliisa liigesehaigus ei võimalda tal tegeleda teiste hobide ja treeningutega, mistõttu on valikud lapse füüsise arendamiseks väga piiratud,“ räägib lapse ema. „Ratsutamine on treening, mida Eliisa ise väga naudib ning mis on andnud väga häid tulemusi: 6-kuulise treeningperioodi jooksul on märgatavalt paranenud Eliisa rüht, tugevnenud tema lihased ning arenenud tasakaal kõndimisel. Saavutatu hoidmiseks oleks aga vaja kindlasti ratsutamisega edasi tegeleda,“ lisab ta.

Ka lapse raviarst, TÜ Kliinikumi taastusraviarst dr Imma Tiirmaa kinnitab, et ratsutamisel on liigesehaigetele lastele, sealhulgas Eliisale, kahtlemata positiivne mõju. „Kuna sellise diagnoosiga lapsed ei saa osaleda just paljudes treeningutes, siis on ratsutamine väga hea variant, mis mõjub hästi nii lapse füüsilisele kui emotsionaalsele tervisele,“ leiab ta.

Kuna Eliisa perel ei ole võimalik endal tasuda regulaarsete ratsutamistreeningute eest, otsustas Lastefond perekonda jätkuvalt selles toetada. Fond abistab peret tasudes 2 korda nädalas toimuvate trennide eest 6 kuu jooksul kokku 950 eurot.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku kahe miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews