1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lasterikaste perede toetuseks kogutakse koolitarbeid nädala lõpuni
Lasterikaste perede toetuseks kogutakse koolitarbeid nädala lõpuni

Lasterikaste perede toetuseks kogutakse koolitarbeid nädala lõpuni

Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit
Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

11. augustist 16. augustini saab kampaania „Lapsed kooli!“ käigus kinkida lasterikastele peredele koolitarbeid pea kõigis suuremates Eesti linnades.

Eesti Lasterikaste Perede Liit (ELPL) ja D-120 Eesti Leo-klubide piirkond korraldavad viiendat aastat kampaaniat „Lapsed kooli!“, mille eesmärgiks on toetada lasterikkaid peresid ning väärtustada haridust. Vabatahtlike abiga kogutakse koolitarbeid lasterikaste perede toetuseks 26 Selveris üle Eesti.

Eelmisel aastal osales kogumisaktsioonis 300 vabatahtlikku ning inimesed annetasid üle 24 000 koolitarbe. Abi jõudis läbi ELPL-i 1700 pereni. „Oleme tänulikud kõikidele inimestele, kes meid varasematelgi aastatel on aidanud kas siis vabatahtlikuna abis olles või annetusi tehes,“ rääkis ELPL-i president Aage Õunap.

Pea kõigis Eesti maakondades läbiviidava heategevusliku kampaania „Lapsed kooli!” käigus palutakse inimestel kinkida koolitarbeid nende perede toetuseks, kus kasvab neli või enam last. Eelkõige oodatakse uusi ja kasutamata koolitarbeid, mida võib nii kodust kaasa võtta kui ka kohapealsetest poodidest osta. ELPL-i ja Leo-klubide vabatahtlikud igast Eesti otsast jagavad infot ja koguvad annetusi kampaanias kaasa löövates 26 Selveris tööpäeviti kella 16.00-20.00 ja laupäeval 11.00-15.00. Muudel aegadel saab oma annetuse jätta kogumiskasti.

Kogumisaktsiooni eestvedaja Eesti Leo-piirkonna juhatuse liige Märten Osijärv lisas, et kui viie aasta eest koolitarbeid koguma hakati, siis saadi kampaaniaks nõusolek vaid Selverilt ja koolitarbeid oodati Tartus. „Aasta hiljem viisime seda läbi neljas linnas ning nüüd koostöös Lasterikaste Perede Liidu vabatahtlikega saame kampaaniat läbi viia juba pea üle Eesti,“ ütles Osijärv. „Meie enda liikmeid lihtsalt igale poole ei jagunud, seega on tore, et vabatahtlikke on juurde tulnud ja tänu sellele saavad abi veelgi rohkemad pered kõikjal Eestis,“ rõõmustas ta.

Leo-klubi on üle-maailmse Lions klubide liikumise noorteorganisatsioon, mille vabatahtlikud liikmed lähtuvad juhtmõttest „Meie abistame“. ELPLi kuulub 18 ühendust, kes koondavad enda alla pered, kus kasvab neli või enam last.

Kampaania annetuskastid asuvad:

Tallinnas – Merimetsa Selver, Kakumäe Selver, Torupilli Selver, Järve
Selver, Kadaka Selver, Pirita Selver
Tartus – Veeriku Selver, Anne Selver, Ringtee Selver
Pärnus – Ülejõe Selver, Suurejõe Selver, Mai Selver
Narvas – Kerese Selver, Astri Selver
Viljandis – Centrumi Selver, Männimäe Selver
Mujal Eestis – Valga Selver, Võru Vilja Selver, Rakvere Krooni Selver,
Põlva Selver, Paide Selver, Põltsamaa Selver, Jõgeva Selver, Rapla Selver,
Keila Selver, Haapsalu Rannarootsi Selver.

Head Uudised GoodNews