1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lasterikastele peredele koguti üle 600 sporditarbe
Lasterikastele peredele koguti üle 600 sporditarbe

Lasterikastele peredele koguti üle 600 sporditarbe

Kampaania “Uuele ringile!” raames kogusid Itella Smartpost ja uuskasutuskeskus koostöös Eesti Jalgpalli Liiduga Eesti lasterikastele peredele kokku 648 sportimiseks vajalikku eset.

Ettevõtmise käigus kogutud asjad lähevad jagamisele Ida-Virumaa ja Põlvamaa lasterikaste perede vahel.

Kõige enam saadeti spordiriideid: pluuse, lühikesi ja pikki dresse ning jalanõusid.

“Rõõm on tõdeda, et nii suur hulk inimesi kampaaniaga kaasa tuli ja oma asjadele uue elu otsustas kinkida. Ettevõtmise kõige suuremaks võitjaks on aga lapsed, kes hilissügisel praktilised kingitused saavad,” tõdes Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. Tema sõnul jõuavad esimesed sporditarbed peredeni lähemate nädalate jooksul.

Lisaks spordiriietele ja -jalanõudele saadeti kampaania raames rohkelt ka spordikotte, põlve- ja küünarnukikaitsmeid, mitu paari uiske ja rulluiske, hantleid, palle ning poksikindaid.

“Huvitavamatest asjadest tooks eraldi välja ratsutamisvarustuse kompleti, mitu paari suuski ja suusasaapaid, lendavad taldrikud, 18 komplekti judoriideid ning ühe judoõpiku,” loetles Õunap lasterikaste perede liiduni jõudnud esemeid.

Uuskasutuskeskuse juhiabi Triin Marken-Masing kinnitas, et saadetud asjad on korralikud ning leiavad laste näol tänulikud kasutajad.

“Igal lapsel peaks olema võimalus trennis käimiseks ja vaba aja veetmiseks. Loodame, et tänu kampaaniale õnnestub noortele süstida selleks ka täiendavat energiat ja pealehakkamist. Kes teab, ehk annab see motivatsiooni juurde nii mõnelegi tulevasele euroopa- või maailmameistrile,” avaldas Marken-Masing lootust.

Smartpost on ka varasematel aastatel abivajatele kogumiskampaaniaid korraldanud. Eelmisel aastal jõudsid koostöös päästearmeega abivajajateni talvejalanõud ning 2011. aastal koguti SOS Lasteküla lastele koolitarbeid.

Head Uudised GoodNews