1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lemmikloomade rongkäiguga kogutakse abivajavatele loomadele raha
Lemmikloomade rongkäiguga kogutakse abivajavatele loomadele raha

Lemmikloomade rongkäiguga kogutakse abivajavatele loomadele raha

Foto: Pixabay

Juba viiendat korda toimub lemmikloomadele pühendatud sündmus “Käpakäik”, mida korraldavad Eesti Loomakaitse Selts, Varjupaikade MTÜ, Purina Eesti, Pirita Linnaosa Valitsus ja Kesklinna Valitsus.

Käpakäik on sündmus, mis toob kokku loomasõbrad ja seda linnakeskkonnas. “Üritus algab 9. juunil kell 11.00 koerte ja nende omanike rongkäiguga Russalka juurest ning jätkub Pirita velodroomil, kus saab oma lemmiklooma kiibistada ja registreerida, vaadata politseikoerte etteastet, esitada infolaudades küsimusi spetsialistidele, kuulata loenguid ja osaleda viktoriinis,” selgitas Pirita linnaosa vanem Alina Tubli.

Sel korral küsitakse ka osalustasu 1-5 eurot, mis läheb loomade abistamiseks. „Eestis vajavad paljud loomad abi. Selle heategeva ürituse üks eesmärkidest ongi pöörata rohkem tähelepanu abi vajavatele loomadele ning samuti koguda osalustasu kaudu vahendeid nende aitamiseks,“ ütles Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Heategeva ürituse üks eesmärkidest ongi pöörata rohkem tähelepanu abi vajavatele loomadele ning samuti koguda osalustasu kaudu vahendeid nende aitamiseks.

Eesti Loomakaitse Seltsi juhatuse liikme Geit Karurahu sõnul on Käpakäik üritus, mille eesmärk on näidata, et lemmikloom kuulub meie igapäevaellu. “Täiesti tavaline on näha loomaomanikke lemmikuga kohvikus, vabaõhuüritusel või mõnes muus avalikus kohas. Ilmestamaks seda normaalsust, korraldame Käpakäigu raames ka fotovõistluse, mille eesmärgiks on näidata lemmiklooma meie linnapildis,” lisab Karurahu.

Käpakäik on üritus, mille eesmärk on näidata, et lemmikloom kuulub meie igapäevaellu.

Rohkem infot sündmuse kohta SIIT!

Head Uudised GoodNews