1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LIHAVÕTTEJÄNKU PIDU! Vabatahtlike valmistatud suur rõõm
LIHAVÕTTEJÄNKU PIDU! Vabatahtlike valmistatud suur rõõm

LIHAVÕTTEJÄNKU PIDU! Vabatahtlike valmistatud suur rõõm

Lihavõttejanku
Lihavõttejänku

Täna toimus Tallinnas Estonia Kontserdisaalis vähekindlustatud lastega peredele mõeldud Lihavõttejänku pidu. Peomeeleolu aitasid luua vabatahtlikud nii kodanikuühendustest kui parlamendierakondadest. Teiste seas lõid kaasa sotsiaalkaitseminister Helmen Kütt, Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi, Riigikogu liige Laine Randjärv ning Tallinna Linnavolikogu liikmed Riina Solman ja Õnne Pillak.

Helmen Kütt ja Kärt Mere
Helmen Kütt ja Kärt Mere

Lihavõttejänku peol esines Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkester, solist Reigo Tamm. Kontserdi eel said lapsed koos vabatahtlike mängujuhtidega lustida ning täiskasvanud nii omavahel kui kohale tulnud poliitikutega ühiskonna valupunktide üle arutleda. Enam kui 600le kohale tulnud peolisele pakuti kerget einet ning peo lõppedes anti peredele kaasa toidukott Selveri toodetega.

Karin Tammemägi
Karin Tammemägi

Lihavõttejänku peo korraldaja, Eesti vaesuse vastu võitlemise võrgustiku juht Kärt Mere andis kontserdil minister Helmen Kütile üle käsiraamatu, mis sisaldab Euroopa komisjoni soovitusi, kuidas võiksid liikmesriigid lastesse investeerida. „Meie eesmärgiks peab olema põlvkondliku vaesuse edasikandumise läbilõikamine. On oluline, et poliitikud tunneksid nende probleemide vastu huvi, kuulaksid lapsevanemate arvamusi ja viiksid ellu paremat perepoliitikat,“ rääkis Mere.

Sündmuse korraldamisele õla alla pannud ja seal ka vabatahtlikuna kaasa löönud Põhja-Tallinna Valitsuse sotsiaalhoolekande osakonna juhataja Mart-Peeter Erss peab sellistel sündmustel kaasalöömist iseenesest mõistetavaks. „Ühiskonnas saaks sotsiaalsete probleemide lahendamiseks väga palju ära teha ka väikeste panustega. Probleeme tuleb märgata, mitte ignoreerida ja nende lahendamisele kasvõi natukene kaasa aidata,“ selgitas Erss.

UUSLihavõttejänku peo korraldasid:  EAPN Eesti võrgustik, Põhja-Tallinna Valitsus ja  Oleviste Hoolekanne.

Pidu toetasid:  sihtasutus Dharma, Kalevi kommivabrik ja eraannetajaid ning firmad, neile suur tänu!

Vabatahtlikena panustasid sündmuse õnnestumisesse: Tallinna Ülikooli Sümfooniaorkester, vabatahtlike ühendused  Serve the City, Kalamaja kristlik kogukond, Nõmme Lastekaitse Liit ning mitmed avaliku elu tegelased.

Head Uudised GoodNews