1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Liigutav! „Inglite aeg“ on kogunud 210 920 eurot!
Liigutav! „Inglite aeg“ on kogunud 210 920 eurot!

Liigutav! „Inglite aeg“ on kogunud 210 920 eurot!

Heategevuslik saade “Inglite aeg” on tänaseks hommikuks kogunud tänu Eesti inimestele 210 920 eurot. Saatejuht Keili Sükijainen tõi ekraanile viie abivajaja valusad lood. Eestlaste lemmiklaule laulsid näosaate säravad tähed Ott Lepland, Sepo Seeman ja Tanja Mihhailova, Birgit Sarrap ja Koit Toome ning noored talendid Andreas Poom ja Margaret Mürk. Vaata kõigi abivajajate lugusid uuesti!

Kaspari lugu 

Haruldase geenirikkega Kaspar vajab arenguks teraapiat ja uut elukohta. 10-aastasel Kasparil on diagnoositud kaks üliharuldast kaasasündinud geeniriket – CUL4B geenirike on ainuke maailmas ja 3p sündroom on samuti haruldane – ta on ainuke selle diagnoosiga laps Eestis. Ka mujal maailmas on teada vaid üksikud juhtumid. Hetkel elab Kaspar koos emaga vanaema maja teise korruse väikeses korteris, kust poissi on raske ja ka ohtlik alla vedada. Kaspari tervis ja tulevik sõltuvad sellest kui palju arstiabi, uuringuid ja teraapiat ning toetavat koolikeskkonda saab pere talle lubada. Saate abil loodab Kaspari pere kolida, et pakkuda lapsele parimat võimalikku keskkonda arenemiseks. Teraapiat, taastusravi ja logopeedi vajaks Kaspar aga kordades rohkem kui tema ema täna lubada saab. Mitte ainult, väike Kaspar vajab ka sooja voodit, et tema niigi nõrk immuunsüsteem ei peaks külmetuse tõttu alla vanduma. Kingime Kasparile sooja ja turvalise kodu, kus oleks edaspidi rohkem rõõmu kui muret.

Johannese lugu 

Seljaajukasvajaga 4-aastane Johannes vajab kodu kohandamist ratastooli jaoks. Kolmekuuselt diagnoositi Johannesel seljaaju rasvkoeline kasvaja, mis asub väljaspool seljaaju, kuid surub selle peale ja tekitab palju tervisehädasid. Kaheksandaks elukuuks oli Johannesele tehtud kaks operatsiooni, kuid siis keeldusid Saksa arstid edasistest operatsioonidest, pidades neid eluohtlikuks. Arstide esialgsel hinnangul pidi Johannes jääma allpool pead halvatuks, kuid tänu tema ema panusele ja regulaarsele füsioteraapiale on Johannese käed liikuma saadud. Nelja aastane Johannes on justkui ime, kes ei kavatsegi leppida arstide prognoosiga, et ta jääbki liikumatult voodisse. Iga päevaga on väikese mehe kätesse jõudu juurde tulnud ja tema osavus kasvanud. Tema käed ja selg on piisavalt tugevad, et ise vabalt roomata, süüa, mängida ning ratastooliga uhkelt ja uljalt ringi kihutada. Meie võimuses on kinkida Johannesele võimalus pikaaegseks raviks, mille tulemusel on lootust tema pisikesed jalad käima saada.

Krislini lugu 

Täidame lihashaigusega Krislini unistused enne, kui kuri haigus ta voodisse aheldab. Krislini 12. sünnipäev jääb talle igaveseks meelde – talle määrati diagnoosiks üliharuldane neuroloogiline lihashaigus Charco t -Marie-Tooth’i ehk lihtsamalt CMT, mis on raske lihashaigust, mis muudab tema liikumis- ja tegevusvõimet järjest keerulisemaks. Haigus võibki avalduda alles teismeeas kui jalalabad hakkavad moonduma ning inimene suudab kõndida vaid varvaste peal, edaspidi üldse mitte. Nüüd peavad vanemad elama teadmisega, et arstide sõnul jääb nende tragi ja tubli tütar kahe aasta pärast voodihaigeks. Meie võimuses ei ole kinkida Krislinile terveks tegevat imeravimit, küll aga saame süstida temasse häid emotsioone ja täita noore neiu unistused. Üheskoos saame aidata kergendada ka vanemate murekoormat ehitusjärgus oleva maja osas. Talumaja on soojustamata, külmade ilmadega on hoones vaid 10 kraadi sooja ja talve elab pere üle ühes väikeses soojemas toas. Pere unistab sellest, et saab kodu korda ja elamiskõlblikuks teha enne, kui haigus Krislini lõplikult voodisse aheldab. Kingime armastusväärsele perele sooja, avara ja mugava kodu, kuhu paistaks päike ka kõige raskematel päevadel.

Kea lugu 

Haruldase geenirikkega 3-aastane Kea vajab ravi Ameerikas, et ühel päeval käima ja rääkima hakata. 3-aastasel Keal on diagnoositud üliharuldane WDR45 geeni mutatsioon – maailmas on teada vaid 45 sarnast juhtu. Kea ei kõnni, ei rooma, keera ega räägi, ta lihtsalt on – särav ja naerusuine. Igapäevaseks toimetulekuks vajab pere majas lifti ja abivahendeid, mis aitaks Keal areneda ja elada täisväärtuslikku elu. Kunagisest suvilast elumajaks kohendatud kodus tuleb välja ehitada vannituba, kus Kead pesta, sest praegusesse kitsasse pesuruumi mahub ema üksi napilt sisse. Vivika ei lasknud aga pead norgu ja hakkas sellest hetkest süstima positiivsust ka kõigi teiste sisse, nad panid iga ülejäänud sendi Kea teraapiatundidesse ning rentisid kõikvõimalikke abivahendeid. Tüdrukutirts on viimase paari kuuga teinus läbi erakordse muutuse. Kea istub taas ning hoiab ise oma pead. Ameeriklaste sõnul on see vaid algus. Arvestades Kea praegust arengut, on vanemad veendunud, et ravi Ameerikas aitaks Keal täita oma unistusi veelgi. Toetame tüdrukutirtsu unistust sõita koos vanematega kaugele Ameerikasse ravile.

Taivo pere lugu 

Tulekahjus maja kaotanud Taivo pere unistab oma kodu taastamisest. Taivo ehitas koos oma abikaasa Angelaga ja kolme väikse tütre – Emma, Nora ja Christellaga oma unistuste maja viimased kuus pikka aastat. Oktoobri viimastel päevadel said kolme väikese tütre toad viimase lihvi, kuid oma armsat kodu sai viieliikmeline pere nautida vaid mõned üürikesed tunnid, sest seda sama külma ja kõledat oktoobrikuu ööd võivad nad pidada oma teiseks sünnipäevaks. 25. oktoobril põles Suure-Jaani lähedal maha vastvalminud elumaja, mida polnud veel jõutud kindlustada. Maja dokumendid olid alles ümbervormistamisel ja seetõttu oli ka kindlustus tegemata. Pere noorimad lapsed on juhtunust siiani šokis ja paluvad vanemaid, et nad läheks koju tagasi. Annetajate abiga võib see olla võimalik. Taivo pere lugu on näide sellest, et mitte keegi meist ei ole kaitstud saatuse keerdkäikude eest, mis võivad kogu senise elu pea peale pöörata. Küll aga on meie kõigi võimuses kinkida sellele perekonnale jõulurahu, aidata väike Emma taas oma roosa teki alla, täita Nora unistus koju tagasi pääsemisest ning panna Christella taas naeratama.

Head Uudised GoodNews