1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. LIIKUMISPUUDEGA LASTE HEAKS! Teatrid astuvad jalgpalliturniiril vastamisi liikumispuudega laste heaks
LIIKUMISPUUDEGA LASTE HEAKS! Teatrid astuvad jalgpalliturniiril vastamisi liikumispuudega laste heaks

LIIKUMISPUUDEGA LASTE HEAKS! Teatrid astuvad jalgpalliturniiril vastamisi liikumispuudega laste heaks

Mihkel Tikerpalu
Mihkel Tikerpalu

3. aprillil astuvad kümme Eesti teatrit vastamisi jalgpalliturniiril A Le Coq Arena spordihallis. Turniir toimub heategevusliku perepäeva raames, mis toetab liikumipuudega lapsi.

Päeva eestvedajale, NUKU teatri näitlejale Mihkel Tikerpalule tuli mõte pähe jooksurajal. “Olen viimaste aastate jooksul nii lauldes, joostes kui suusatades toetanud Maarja Küla,” sõnab näitleja.

“Eesti teatrites on palju jalgpallimängijaid ja -huvilisi. Näiteks teatrite iga-aastaselt spartakiaadil on aastaid teatrite ühisvõistkond mõne teise meeskonnaga omavahel mõõtu võtnud. “Omavahel vutti taguda oleks ju ka mõnus olnud, aga lisaks võistlushimu ja trennivajaduse rahuldamisele võiks ju sellega pakkuda tuge kellelegi, kes seda hädasti vajab,” arvab Tikerpalu.

Jalgpallis astuvad omavahel vastamisi VAT Teater, Ugala, Theatrum, Linnateater, NO99, Draamateater, Estonia, NUKU ja Musta Kasti ning lavaka ja Viljandi teatrikoolide ühisvõistkond.

Matšide ajal ja vahepeal toimuvad aga mitmed erinevad õpitoad, tervisega seotud ettevõtmised, kontserdid ja muud põnevat. Suurt perepäeva juhib näitleja Veikko Täär. Päeva annavad oma panuse erinevate tegevuste koeratüdruk Lotte, Vanemuise Kollased Kassid, Põhja-Eesti Regionaalhaigla doonorikeskus, MyFitness, Medicum ja mitmed teised asutused. Süüa pakuvad Lomito burgeribuss ja Vana-Torokse talukohvik.

Kõigil on võimalik end proovile panna ratastoolivõistlustel ning õppida häid jalkanippe Martin Reimilt. Viimane on ka perepäeva patroon. Muusikaga sisustab päeva ansambel Kruuv.

Perepäev toimub 3. aprillil kell 11-18 Eesti Jalgpalliliidu sisehallis, aadressil Asula 4b (A Le Coq Arena kõrval). Päev on kõigile huvilistele tasuta.

Liikumispuuetega Laste Tugiühingule saab toetust üles näidata, osaledes suures loterii-allegriis, kus auhindadeks hulk põnevaid tooteid päeva sponsoritelt.

Heategevuslik perepäev 3. aprillil

Head Uudised GoodNews