1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Loomakaitseseltsi oksjoni kalleimaks tooteks osutus sulgpallitrenn 10-kordse Eesti meistriga
Loomakaitseseltsi oksjoni kalleimaks tooteks osutus sulgpallitrenn 10-kordse Eesti meistriga

Loomakaitseseltsi oksjoni kalleimaks tooteks osutus sulgpallitrenn 10-kordse Eesti meistriga

Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) jõuluoksjon osutus väga populaarseks: loomade abistamiseks koguti ligi 1000 eurot.

Oksjonil läks müüki 21 toodet, mille annetasid seltsile 14 erinevat ettevõtet, Eesti disainerit ja tuntud inimest. Juba teist aastat osalesid oksjonil Ööloom, kirjastus Koolibri, ELS-i liige Marina Kaljurand, Kuma Design ja Good Vibrations. Heategevusliku oksjoni kõige kallimaks tooteks osutus sulgpalli eratrenn 10-kordse Eesti meistri ja ELS-i liikme Ants Mängeliga. Eratrenni hinnaks kujunes 100 eurot.

„Tore oli näha, et oksjoni vastu oli suur huvi ja osalejaid palju. Oleme väga tänulikud kõigile, kes oma tooted meile annetasid ja kõigile neile, kes oksjonil pakkumisi tegid. Meil on ka väike üllatus. Kuna jõuluoksjon on osutunud äärmiselt populaarne, siis korraldame edaspidi igal kuul ühe väikse heategevusliku oksjoni,” lisas oksjoni korraldaja ja ELS-i juhatuse liige Kaisa Kaljurand.

Oksjonilt kogutud raha kasutatakse kodutute, hüljatud ja väärkoheldud loomade veterinaarsete protseduuride tasumiseks, loomade elutingimuste kontrollimiseks, hättasattunud loomade toiduabi ja muude loomadele eluks vajalike vahendite tagamiseks, loomade õiguste eest seismiseks ja hea loomapidamise tava tutvustamiseks.

Jõuluoksjon toimub kindlasti ka sellel aastal, kuid seni üllatab ELS igal kuul oma Facebooki jälgijaid väikse heategevusliku oksjoniga. Kõigil, kes soovivad oma tooteid või loomingut läbi heategevusliku oksjoni tutvustada, palutakse kirjutada kaisa.kaljurand@loomakaitse.ee.

Nii ELS kui ka mitmed teised loomakaitseorganisatsioonid sõltuvad peamiselt vabatahtlike abist. Seetõttu on alati ideedest pungil ja tegusad inimesed loomakaitsesse teretulnud.

Seltsis tegutseb üle 170 vabatahtliku, igakuiselt aitasid 2018. aastal kaasa neist 26, kes panustasid kokku rohkem kui 2000 tundi oma aega loomade heaks. „ELS-i vabatahtlikud on väga aktiivsed erinevatel tegevusaladel. Näiteks antakse oma panus loomade pidamistingimuste kontrollimisega, kodututele loomadele hoiukodu pakkumisega, kampaaniate korraldamise ja materjalide ettevalmistamisega, üritustel seltsi esindamisega, pildistamisega ja organisatsiooni arendamisega,” kommenteeris seltsi vabatahtlike juhendaja Marika Midro.

Vabatahtlikke otsitakse juurde loomade päästjate, heategevusliku müügi, turundus- ja kommunikatsioonitiimi.

Head Uudised GoodNews