1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. McDonald’s külastajad saavad annetatud raamatu eest kingituseks jäätise
McDonald’s külastajad saavad annetatud raamatu eest kingituseks jäätise

McDonald’s külastajad saavad annetatud raamatu eest kingituseks jäätise

McDonald's_books (1)Pühapäeval, rahvusvahelisel lastekaitsepäeval algab kõikjal Balti riikide McDonald’s restoranides nädal aega kestav heategevuskampaania, mille käigus kingib McDonald’s jäätise igale külastajale, kes annetab heategevuseks mõne heas korras loetud lasteraamatu. Kümnesse Eesti McDonald’s restorani toodud raamatud kingib väikestele lugemishuvilistele Eesti Lasterikaste Perede Liit.

McDonald’s restoraniketi Baltikumi turundusdirektori Marius Stonkuse sõnul viib McDonald’s raamatukogumiskampaaniat läbi esimest ja kindlasti mitte viimast korda. McDonald’s loodab koguda Eestis hulganisti toredaid raamatuid nii eesti, vene kui ka inglise keeles igas vanuses lastele. „Raamatutel on iga lapse arengus ülioluline roll, need avardavad lapse maailmapilti ja annavad uusi teadmisi. Kindlasti leidub Eesti kodudes seetõttu palju vahvaid raamatuid, mis võiksid riiuliehtimise asemel pakkuda lugemisrõõmu peredele, kus lugemishuvilisi lapsi tavalisest rohkem,“ ütles ta.

image003Eesti Lasterikaste Perede Liidu presidendi Aage Õunpuu sõnul toob kampaania rõõmu paljudesse peredesse kus on keskmisest enam lapsi. „Suures peres saab raamatut omakorda jagada õdede-vendadega – seetõttu on selle algatuse tegelik mõju ka kordades suurem. Loodan väga, et kampaaniaga tulevad kaasa võimalikult paljud inimesed,“ sõnas Õunpuu.

McDonald’s restoraniketi algatust tunnustas ka Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktori Triin Soone. „Mul on hea meel kui raamatute kogumise kampaania aitab headel lasteraamatutel leida endale uusi lugejaid ning toob lapsi raamatute ja lugemise juurde,“ ütles ta.

McDonald’s turundusdirektor Marius Stonkus kinnitas, et laste lugemishuvi innustamine on McDonald’s restoraniketile kõikjal maailmas südameasjaks. „2012. aastal hakkasime pakkuma võimalust saada lasteeinega kaasa mänguasja asemel raamat ning ühtekokku jagasime seeläbi Eesti lastele kampaania käigus üle 40 000 raamatu. Et muuta lugemist lastele atraktiivsemaks, lõime möödunud aastal oma Happy Studio lastekeskkonnas võimaluse lugeda tasuta innovaatilisi digitaalsed lasteraamatud, mis on saadaval nii nutitelefonides, tahvelarvutites kui ka Internetis. Need pakuvad lastele elevust mitte ainult teksti lugedes, aga ka täiendavate mänguliste elementide ja haarava raamatukoostamise funktsiooniga,“ sõnas Stonkus.

Alates 30. maist asenduvad laste eines mänguasjad samuti mõneks ajaks raamatutega, mille hulgas kuus uut raamatut sarjast „Imeline Maailm“– „Pingviinid“, „Suured Kassid“, „Karud“, „Elevandid“, „Dinosaurused“ ja „Vulkaanid“. Ühtekokku plaanib McDonald’s jagada Eesti lastele üle 56 000 „Imelise Maailma“ sarja raamatu.

Loetud, kuid hästihoitud raamatuid ootavad kõik kümme McDonald’s Eesti restorani 1. juunist 8. juunini – kuus restorani Tallinnas, kaks Tartus, üks Pärnus ja üks Narvas. Iga raamatuannetaja saab lisaks heateoga kaasnevale heale enesetundele tänutäheks jäätise.

Head Uudised GoodNews