1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. McDonald’s kutsub panustama krooniliselt haigete laste unistuste täitumisse
McDonald’s kutsub panustama krooniliselt haigete laste unistuste täitumisse

McDonald’s kutsub panustama krooniliselt haigete laste unistuste täitumisse

mcdonalds_restaurantBaltikumi juhtiv restoranikett McDonald’s ja Heategevusfond Minu Unistuste Päev käivitasid kampaania, mille käigus kingitakse restorades müüdavate eridisainiga tätoveeringute tulu abil krooniliselt haigetele lastele nende unistuste päeva jagu elamusi ja rõõmu oma pere seltsis.

Heategevusfondi Minu Unistuste Päev tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi sõnul on Eestis palju lapsi, kes peavad oma haiguse tõttu viibima suure osa ajast haiglates või kodusel ravil.

„Haige lapse hooldamine ja toetamine on pingeline kogu perekonnale, mistõttu kaasab Minu Unistuste Päev lapse unistuse täitmisse ka vanemad, õed-vennad ja sõbrad. See elamus kinnitab kõigile osalejatele, kui tähtis on unistada. Kutsume kõiki McHappy Day kampaania raames annetama, et aidata kaasa nende laste unistuste täitumisele ja tuua nende ellu hulganisti päiksepaistet,“ sõnas Kristiina Gabor-Mägi.

McDonald’s Baltikumi tegevdirektori Vladimir Janevski sõnul on juba kümnendat aastat Eesti McDonald’s restoranides korraldatava McHappy Day kampaania eesmärk viia ellu vähemalt kahekümne krooniliselt haige lapse unistuste päev.

„Laste heaolu on alati olnud meie prioriteet, millesse nii iseseisvalt kui oma külastajate abiga panustame. Meil on hea meel alustada koostööd Minu Unistuste Päeva fondiga, et saaksime koos oma külastajatega kinkida haigetele lastele midagi, mis neile taas naeratuse näole tooks ning aitaks nii neil endil kui ka nende vanematel muremõtted mõneks ajaks eemale viia,“ sõnas Janevski.

Minu Unistuste Päev on 2011. aastal loodud vabatahtlike tegevusel ning toetajate rahastusel baseeruv organisatsioon, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et tuua nende ja nende lähedaste ellu rohkem rõõmu ja sära. Minu Unistuste Päev teeb koostööd Tallinna Lastehaigla, Tartu Lastekliiniku, Narva Haigla, Ida-Viru Keskhaigla ning paljude teiste patsiendiühingutega, et rõõmustada haigeid lapsi üle Eesti. Nende haiglate arstid valivad välja ka lapsed, kes vajavad kõige enam oma ellu jõudu, usku ja julgustust.

Krooniliselt haigete laste unistuste elluviimiseks käivitatud projekt kestab McDonald’s restoranides Tallinnas, Tartus, Narvas ja Pärnus kuni novembrikuu lõpuni. Kampaania käigus kutsutakse kõiki külastajaid üles ostma McDonald’s restoranist lapsemeelselt lustakaid tätoveeringuid, mille müügitulu annetatakse Minu Unistuste Päeva fondile, kes asub haigete laste erisoovide põhjal nende isiklikku unistuste päeva korraldama.

Lisaks saab projektile hoogu anda ka sotsiaalmeedias, külastades McDonald’s restorani Facebook’i lehte ning jagades kampaaniavideot. Iga 1000 kampaaniavideo laikimise ja jagamise eest viib Minu Unistuste Päeva fond ellu ühe lapse unistuste päeva.

McDonald’s korraldab McHappy Day kampaaniat kõikjal maailmas ning Eestis leiab kampaania aset juba kümnendat korda. Möödunud aastal annetasid McDonald’s ja restoranikülastajad 21 645 eurot Lastekaitse Liidule, mille eest kujundati liidule kuuluvast Remniku õppe- ja puhkekeskusest liikumispuudega laste vajadusi arvestav kaasav laagrikompleks. Ühtekokku on McDonald’s annetanud kümne aasta jooksul McHappy Day kampaaniate raames üle 150 000 euro.

minu-unistuste-paev

Head Uudised GoodNews