1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Me märkame! “Märka vabatahtlikku” tunnustamiseks esitati veidi üle saja kandidaadi
Me märkame! “Märka vabatahtlikku” tunnustamiseks esitati veidi üle saja kandidaadi

Me märkame! “Märka vabatahtlikku” tunnustamiseks esitati veidi üle saja kandidaadi

Vabatahtlike tunnustamisele „Märka vabatahtlikku!“, mille patrooniks on president Kersti Kaljulaid, saadeti 102 väljapaistvat näidet vabatahtlikust tegevusest üle kogu Eesti. “Tore on tõdeda, et üle kogu Eesti on kõigis valdkondades tegutsemas tublisid vabatahtlikke, kes möödunud aasta tegevusega silma jäänud,” tõdes Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku valdkonna juht Eha Paas. Kõigi esitatud kandidaatidega saab tutvuda Vabatahtlike Väravas.

“Tunnustame lisaks vabatahtlikele ka vabaühendusi või inimesi (juhendajaid), kes on järjepidevalt vabatahtlikke kaasanud, hoidnud ja innustanud, samuti ettevõtteid või avaliku sektori asutusi, mis soodustavad oma töötajate vabatahtlikku professionaalset tegevust vabaühendus(t)es. Viimases kategoorias esitati tunnustamiseks nii suuri tuntud eraettevõtteid kui ka väiksemaid organisatsioone või ühendusi,” vahendas Paas. “Esitatud vabatahtlikud, ühendused ja organisatsioonid tegutsevad väga erinevates eluvaldkondades – näiteks oli tänavu kandidaate nii siseturvalisuse, spordi, kohaliku elu edendamise kui ka loomakaitse valdkonnast,” rääkis ta.

“Kahtlematult väärivad kõik esitatud kandidaadid meie tänu. Meie tunnustuse hindamiskomisjonil seisab aga nüüd ees keeruline ülesanne, sest välja tuleb valida need 15 , kellele president Kersti Kaljulaid tunnustused 1. detsembril Jõhvi kontserdimajas üle annab,” rääkis Paas. “Eesti Vabariigi juubeliaastal tahame erilist austust ja tänu avaldada nendele inimestele, kes on panustanud Eesti kodanikuühiskonna arengusse ning on vabatahtlikena pannud õla alla vabaühenduste loomisse.”

Eesti Külaliikumine Kodukant tänab kõiki märkajaid ja tublisid vabatahtlikke, kaasajaid ning ettevõtteid ja organisatsioone, kes vabatahtlikku tegevust soodustanud. Tunnustuse eesmärgiks on tuua esile ning avaldada austust ja tänu inimestele, kes on vabatahtlikult panustanud Eesti ühiskonna arengusse.

Head Uudised GoodNews