1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. MEIE EESTI EESKUJU! 11-aastane tüdruk annetas oma sünnipäevaraha kodututele loomadele
MEIE EESTI EESKUJU! 11-aastane tüdruk annetas oma sünnipäevaraha kodututele loomadele

MEIE EESTI EESKUJU! 11-aastane tüdruk annetas oma sünnipäevaraha kodututele loomadele

Eva-LottaEva-Lotta on 11-aastane tüdruk, kes õpib Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumis. Tal on suur unistus — et igal loomal oleks kodu ja inimesed ei väärkohtleks oma neljajalgseid sõpru.

Novembris, kui Eva-Lotta tähistas sünnipäeva, otsustasid nad koos emaga, et tüdruk kasutab oma kingituseks saadud raha hoopis kodutute loomade heaks. “Mul on niigi palju asju,” kommenteeris väike tüdruk. Neljasaja euro suurune annetus otsustati teha Pärnu loomade varjupaigale.

Pärnu loomade varjupaigas steriliseeritakse või kastreeritakse aastas umbes 400 lemmiklooma, ikka selleks, et uutel omanikel poleks vaja muretseda soovimatult sündinud pesakondade pärast. Just nii suudetakse ära hoida loomade massilist paljunemist ja «üleliigsete» loomade sattumise varjupaikadesse.

Varjupaigal on oma veterinaar ja väike kliinik, kus operatsioone sooritada, paraku on kirurgiriistade komplektid vananenud. Niisiis otsustas Varjupaikade MTÜ koos teiste asjaosalistega, et Eva-Lotta kingitusega pannakse aluse fondile, et soetada veterinaarile uued tööriistad. Kogu komplekti maksumus on 845 eurot, millest tüdruku kingitus juba peaaegu poole katab. Fondi panustasid ka Pärnu Postimehe töötajad, kes kinkisid varjupaigale jõuluks 145 eurot. Seega on puudu veel 300 eurot ning siin saab igaüks aidata.

Toetades Eva-Lotta algatust anname oma panuse tulevaste kodutute ärahoidmiseks! Täpsemalt saab lugeda SIIT või veebiperemees@varjupaik.ee.

Head Uudised GoodNews