1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Mesikäpa heategevuskampaania käigus koguti heade inimeste abil vähihaigete laste toetuseks 25 511 eurot
Mesikäpa heategevuskampaania käigus koguti heade inimeste abil vähihaigete laste toetuseks 25 511 eurot

Mesikäpa heategevuskampaania käigus koguti heade inimeste abil vähihaigete laste toetuseks 25 511 eurot

5. novembril avati Tallinna Lastehaiglas vähihaigetele lastele mõeldud mängutuba, mis valmis tänu Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu ja Kalevi kommivabriku koostöös läbiviidud heategevuskampaaniale.

Mesikäpa heategevuskampaania käigus koguti heade inimeste abil vähihaigete laste toetuseks 25 511 eurot, millega ehitati ja sisustati kaks mängutuba: üks Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloogiaosakonnas, mis avati eelmisel kevadel ja teine Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogiaosakonnas, mis avati lastele mängimiseks esmaspäeval.

Vastvalminud mängutoa avamisel osalesid Vähihaigete Laste Vanemate Liidu esindajad koos Märt Avandiga, Tallinna Lastehaigla onko- ja hematoloogid ning pisikesed patsiendid oma vanematega.

Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juhatuse liige Märt Avandi rääkis toa avamisel ravivajavate laste mänguruumi ideest ja vajadusest.
“Ükski laps ei taha haiglas olla. Mängutubade idee on kantud soovist, et lapsed saaksid end ravil olles veidi rõõmsamalt tunda. Mäng on väikese inimese töö, seega tundus ainuõige otsus rajada meie haiglatesse hästi läbimõeldud, aktiivset tegevust pakkuvad ja värvilised mänguruumid, millest lapsed seni puudust tundsid,” rääkis Avandi.

Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonna juhataja dr Kadri Saks selgitas, et seni on osakonna mängutuba olnud ühendatud päevaravi palatiga ehk eraldi mänguala lastele polnudki.

“Pahaloomuliste haigustega lapsed vajavad sageli ravi haiglas. Mõnikord lühemalt, mõnikord pikemalt, kuid haiglas viibimine on alati seotud ebameeldivate protseduuride, ravi ja uuringutega,” selgitas doktor Saks. “Kõige selle ebameeldiva juures on väike boonus ja see on vahva mängumaa, mis asendab meie patsientidele kodude mängutube ja -väljakuid. Tänu remondile ja abikäele on meil nüüd rõõmus mängumaa, mis on mõeldud üksnes mängimiseks ja haiguse ning ravi unustamiseks.”

Mängutoa sisekujunduse tegid heategevuslikus korras agentuur Kontuur Leo Burnett ja sisearhitekt Tarmo Piirmets. Mesikäpa mängutuba valmis heategevuskampaania “Ole kah käpp” raames, mille käigus annetas Kalevi kommivabrik Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule 25 511 eurot.

VAATA GALERIID!
Fotod: Andres Raudjalg

Head Uudised GoodNews