1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. VÄHIHAIGETE LASTE HEAKS! Mesikäpa sõbrad kogusid vähihaigete laste heaks üle 25 000 euro
VÄHIHAIGETE LASTE HEAKS! Mesikäpa sõbrad kogusid vähihaigete laste heaks üle 25 000 euro

VÄHIHAIGETE LASTE HEAKS! Mesikäpa sõbrad kogusid vähihaigete laste heaks üle 25 000 euro

Kaido Kaare ja Märt Avandi
Kaido Kaare ja Märt Avandi

Kommivabrik Kalev ja Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit viisid augustis ja septembris läbi heategevuskampaania “Ole kah käpp!”, mille käigus koguti vähihaigete laste toetuseks 25 511 eurot. Kokku müüdi kampaaniaperioodil ligi 1,3 miljonit Mesikäpa toodet ehk teisisõnu üks toode pea iga Eesti elaniku kohta.

Heategevuskampaania “Ole kah käpp!” raames annetati kõigilt augustis ja septembris ostetud Mesikäpa kaubamärki kandvatelt toodetelt 2 senti Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidule. Kampaania hõlmas ka Mesikäpa kaubamärgi all müüdavaid Premia jäätiseid ja Selveri Köögi vahvlikooki.

Kalevi juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul on läbiviidud heategevuskampaania eesmärk – koguda 25 000 eurot – saavutatud tänu südamlikele Mesikäpa sõpradele, kes kampaanias osaledes aitasid Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu eesmärgid ellu viia.

Ühte osa kampaania raames kogutud rahast plaanib Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit kasutada Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloogiaosakonda laste jaoks mängutoa ja füsioteraapia ruumi rajamiseks, et pikaajaliselt ravil viibivate laste elu oleks veidi rõõmsam. Ülejäänud summa kasutatakse vähihaigetele lastele parima ravi korraldamiseks juhtudel, kui riiklik rahastus jääb napiks.

“Oma mängutuba on lastele sama oluline ja tähtis osa ravist, kui ravimid ise. Kogutud rahaga saame muuta helgemaks ka lastevanemate viibimise haiglas – seni polnud neil mugavat ruumi, kus teha kohvi või võileiba, kuid nüüd on plaanis lisaks mängu- ja füsioteraapiaruumidele ka kööginurga rajamine,” lausus Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu juhatuse liige Märt Avandi.

Mängutoa ja füsioteraapia ruumi ehitustööd Tartu Ülikooli Kliinikumi onkoloogiaosakonnas algavad praeguse plaani kohaselt jaanuaris.

Mesikäpp on Kalevi üks tuntumaid tootesarju, millesse kuulub kokku 19 toodet: šokolaadid, kompvekid, küpsised, vahvlid, jäätised, vahvlipulber ja vahvlikook.

MTÜ Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liit (EVLVL) on 1992. aastal loodud organisatsioon, mille eesmärgiks on aidata vähihaige lapse vanemaid. Liidu moodustavad inimesed, kellel on sarnane kogemus, kes teavad, millest nad räägivad ja kellel on soov aidata.

AS Kalev on Eesti suurim ja vanim kondiitritööstusettevõte, mis annab tööd üle 460-le inimesele.

Head Uudised GoodNews