1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. MTÜ Kopli Selts korraldab heategevusliku jõulupeo
MTÜ Kopli Selts korraldab heategevusliku jõulupeo

MTÜ Kopli Selts korraldab heategevusliku jõulupeo

Heategevus on raskel ajal hoogustunud

MTÜ Kopli Selts korraldas 20. detsembril Tallinna Kunstigümnaasiumis toimetulekuraskustes peredele jõulupeo kuhu oli kutsutud 80 last paljulapselistest peredest koos vanematega, kes nautisid Tallinna Kunstigümnaasiumi korraldatud meeleolukat kontserti. Lisaks toimunud peole korraldab Kopli Selts koos Sihtasutusega Dharma Salme kultuurikeskuses 27. detsembril. jõulupeo veel sajale lapsele. Samal päeval korraldab Kopli selts heategevusliku kontserdi Salme kultuurikeskuses, kuhu oodatakse 125 inimest, kellele jõulutaat on samuti kingipakid valmis pannud.

„Tegelikult on äärmiselt tähtis, et jõuluaegne heategevus ei jääks ainult kampaaniaks ja me suudaksime nõrgemaid pidevalt toetada ja aidata,“ sõnas Kopli Seltsi esinaine Tiia-Liis Jürgenson. „Seepärast otsimegi pidevaid kontakte inimestega, kes ühel või teisel põhjusel vajavad tuge, et oma elule jalad alla saada.“

MTÜ Kopli Selts on juba heade firmade ja inimeste abiga suutnud pidevalt toetada üht kaheksa lapsega peret, kus pereisa on hetkel töötu. Perega ühiselt tegutsedes on Kopli Selts saanud perepea keevitajakursuste ootele, kursused algavad veebruaris.

Selliseid peresid, kes ise ka püüavad kitsikusest välja pääseda, on nõus paljud toetama ja nii on Kopli seltsil tekkinud hulgaliselt häid sõpru, kes seltsi heategevust toetavad. Heaks näiteks on üks Lõuna-Eesti talunik, kes on suurele perele kinkinud kartulit ja õunu ning toetab neid samuti pidevalt.

Nimetatud pere kolmele tütrele (jätame siiski nimed nimetamata) osteti seltsile tehtud annetuste eest talvejoped, ent riideid ja jalanõusid said ka vanemad – tavaliselt hoolitsetakse ikka enamjaolt laste heaolu eest ja nii jäävad vanemad miskipärast tahaplaanile. Aga hoolt kanda tuleks ju sellegi eest, et nad suudaksid olla nii lastele head vanemad kui ka täisväärtuslikud inimesed ühiskonnas ega tunneks end kehvemini kui teised.

Taolise suunatud heategevuse poole pürgib ka Kopli selts. Seltsi korraldatud jõulupidudelt loodetakse leida just need inimesed ja pered, kes tahavad enda heaks midagi ette võtta ega jää ainuüksi riigi, vabaorganisatsioonide ja heade inimeste abile lootma. Üldjuhul ei kipu need inimesed endast ise märku andma, sest nemadki ei soovi kehvas olukorras olla, veel vähem sellest teistele kõnelda.

20. detsembri jõulupeole, mida valmistati ette juba suvel, kutsuti lapsed koos vanematega. Tallinna Kunstigümnaasium lubas seltsile heategevuslikuks jõulupeoks oma saali ja korraldas ühtlasi toreda kontserdi, kus esinesid nii õpilased kui ka õpetajad. Kunstigümnaasium on alati valmis häid algatusi toetama,“ kinnitas Tallinna Kunstigümnaasiumi direktor Märt Sults.

MTÜ Kopli Selts on tänavusest aastast aktiivsemalt tegutsema hakanud ja seadnud endale sihiks heategevusega oma kodukanti paremaks ja turvalisemaks muuta. 20. detsembri jõulupidu oli vaid üks osa sellest tööst. Selle aasta augustis koostöös Põhja-Tallinna linnaosavalitsusega korraldatud Sibulalaada tulude eest osteti 27-le lapsele spordijalatsid. Oktoobris korraldas selts ise aga Stroomi rannas Suure Sügislaada, mille tulude eest jõulupeod raskustes perede lastele korraldataksegi.

„Meid toetavad juba väga paljud firmad ja eraisikud,“ selgitas Kopli Seltsi esinaine Tiia-Liis Jürgenson. „Üldiselt on nad eht eestlaslikult tagasihoidlikud ega soovi oma heategevust avalikult välja näidata. Seepärast ongi hea, kui on selts, kelle kaudu inimeste head soovid jõuavad just nendeni, kes seda tuge vajavad ja hinnata oskavad.“

Head Uudised GoodNews