1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Mustamäel peetakse laupäeval kevadlaata
Mustamäel peetakse laupäeval kevadlaata

Mustamäel peetakse laupäeval kevadlaata

Foto: Tallinn.ee

Mustamäe turul toimub sel laupäeval heategevuslik Kevadlaat.

Kella 10-18 kestval Kevadlaadal kaubeldakse käsitöötoodete, kodumaiste toiduainete ja talukaubaga, mänguasjade, loodustoodete, kodutekstiili, riiete jpm. Üles astuvad Eduard Toman, Üllar Luup, Sulo, Aruküla Noortekoor ja teised huvikollektiivid, päevajuht on Jaan Kirss. Laada korraldavad koostöös Kopli Selts ja Tallinna Ettevõtlusamet, ühes laadaga toimub keskpäeval turuhoone sarikapidu.

„Detsembris avasime Mustamäe turul ruumika müügipaviljoni, kus kaubeldakse peamiselt puu- ja juurviljadega, jaanipäevaks saab turg juurde veel ka liha- ja kalahoone, kuhu on kavandatud 35 külmletiga müügikohta,“ ütles Tallinna abilinnapea Eha Võrk. „Lisaks hakkab turulkäijatele kehakinnitust pakkuma väike kohvik ning turualale rajatakse ka laste mänguväljak ja purskkaev.“

Mustamäe turg avati nn. Kännu kuke kvartalis, Vilde tee 75a kinnistul 2011. aasta mais, kuid esialgu olid kauplemiseks üles seatud vaid väliletid. „Müügipaviljonid võimaldavad turul aastaringselt kaubelda. Ühes kauplemistingimuste paranemisega on Mustamäe turu külastajaskond iga kuuga aina kasvanud,“ kinnitas Võrk.

Võrgu sõnul näitasid sügisel korraldatud Sibulalaat, detsembris toimunud Jõululaat ja veebruaris peetud Küünlakuu laat, et osalejate arvukust arvestades on Mustamäe turul potentsiaali kujuneda linnaosa rahvast ühendavate ürituste läbiviimise kohaks.

„Loodetavasti saab Mustamäe turust populaarse Nõmme turu eeskujul lisaks kauplemisele ja vajalike toiduainete ostmisele ka kooskäimise ja seltsielu edendamise koht, kus korraldatakse linnaosa elanike rõõmuks rahvarohkeid meeleolukaid üritusi.“

Laadalt saadava tulu eest ostetakse puukborellioosi tõttu liikumisvõime kaotanud noormehele elektriline lamamistool. MTÜ Kopli Selts kutsub sel eesmärgil annetusi tegema SEB panga arvele 10220207908225. Selgitusse palume kirjutada „sihtannetus lamamistool“.

25. mail peetakse aga laata Põhja-Tallinnas aadressil Sõle 31 (Minski poe esisel platsil).

Head Uudised GoodNews