1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. MUUSIKALINE HEATEGU! Algamas on heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2016”
MUUSIKALINE HEATEGU! Algamas on heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2016”

MUUSIKALINE HEATEGU! Algamas on heategevuslik kontserdisari “Eesti mõisad 2016”

Corelli Consort. Foto Corelli Music-Harri RospuSel nädalal saab järje kontserdiagentuuri Corelli Music kroonijuveel, aastast 1999 igal suvel toimuv heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad“. Sari on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuldajastu kauni muusika ja metseenlusega, tänaseks on tutvustatud 71 mõisa kõikjalt üle Eesti.

“Eesti mõisad 2016” kontserdid toimuvad 28.-31. juulil  Kostivere ja Sänna Kultuurimõisates ning Voltveti/Tihemetsa ja Kohila mõisakoolides koos barokkansambli CORELLI CONSORT säravate muusikutega. Kontsertide vaheajal tutvustab mõisate ajalugu, arhitektuuri, väärikaid suguvõsasid ja tänaseid mõisahoidjaid oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. Meeleolu loomiseks on tund enne kontsertide algust ja vaheajal kõikjal avatud ka hubased mõisakohvikud.

Kõik neli selle suve mõisa sobivad hästi agentuuri Corelli Music peamise eesmärgiga – mõisate kujundamine kohalikeks kultuurikeskusteks ja heade kontsertide viimine maapiirkondadesse üle Eesti. Mõisakoolid on ümbruskonna haridustemplid ning saalid on tihti kasutusel ka kontsertideks. Kostivere ja Sänna Kultuurimõisad on just sellised kogukonnakeskused, nagu mõisahoone tänapäeval võiks olla. Mõlemat mõisa korrastavad ja hooldavad kohalikud elanikud, mõlemas tegutsevad huviringid, raamatukogud, Sännas koguni Leiutajate Külakool.

Kontserdisari on igal aastal toetanud üht väikest mõisakooli, –lastekodu või –hooldekodu, Maarja Küla ja TÜ Kliinikumi Lastefondi. “Eesti mõisad 2016’’ toetab sel suvel pisikese Kohila Mõisakooli remondifondi. Üsna märgiline on, et kontserdisarja ideega liituvad inimesed saavad ise nii näha kui ka kuulda palju ilusat ja huvitavat ning samal ajal aitavad lapsi ning ka ümbruskonna elanikke. Sel aastal saab toetada Raplamaal asuvat lastevanemate initsiatiivil loodud kristlikku eraüldhariduskooli Kohila Mõisakooli, et aidata kooliperel koos toreda mõisaomanikuga mõisa ruume vastavalt laste vajadustele remontida.

Igal kontserdil on avatud annetuskastid, toimuvad heategevusmüügid. Sarja lõppkontsert Kohila mõisas on piletiteta, ainult annetusega kooli remondifondi.

Head Uudised GoodNews