1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Nemad jooksevad südamega! Elva Südaööjooks kogub annetusi Lastefondile
Nemad jooksevad südamega! Elva Südaööjooks kogub annetusi Lastefondile

Nemad jooksevad südamega! Elva Südaööjooks kogub annetusi Lastefondile

16. juuni keskööl antakse Elva raekoja kellatornist kostva „Kuldrannakese“ helide saatel start Elva Südaööjooksule, mille tulud annetatakse TÜK Lastefondi kampaania „Üleannetus“ raames ravitoitu vajavate haigete laste toetuseks.

Südaööjooksu start antakse Elva kultuurikeskuse eest Kesk tänav 30 ja selle põhidistants on 10 kilomeetrit, mis koosneb kahest viiekilomeetrisest ringist mööda kesklinna tänavaid ja Arbi järve kallastel. Starti on oodatud ka kepikõndijad. Lisaks on eraldi võistlusklass ka kaalukamatele spordiharrastajatele, nimelt saavad sajakilosed ja raskemad mehed ning 80-kilosed ja raskemad naised osaleda raskekaalu jooksjate klassis.

Viiekilomeetrisel noortejooksul on võimalus osaleda 11-16-aastastel noortel ja nemad stardivad põhijooksu jooksjatega koos. Lastejooksud algavad veidi varem, kell 20.30 ja distantsid on vastavalt vanuseklassidele 300 meetrit, 400 meetrit ja 800 meetrit.

Üks korraldajatest Klea Marie Laar osutab, et jooksul on oluline heategevuslik aspekt, sest osalustasud lähevad Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile kampaania „Üleannetus“ toetuseks. „Iga osaleja saab oma osalusega kergendada mõne abivajava lapse olukorda.”

Kampaaniaga kogub fond annetusi ravitoitu vajavatele haigetele lastele, kelle jaoks ravitoit on ainus viis, kuidas nad normaalseks eluks hädavajalikud toitained kätte või üleüldse süüa saavad,” sõnas korraldaja Klea Marie Laar. “Nii on neil rohkem jõudu oma haigusega toimetulekuks.”

Elva Südaööjooksu põhitoetaja on Nopi Üles fond. Noorte piirkondlikute omaalgatuste konkursi “Nopi Üles”; tegevuste elluviimist rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF kaasrahastatud programmis „Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine“ kirjeldatud tegevuste raames.

Elva Südaööjooksu auhinnafondi toetavad mitmed mainekad sponsorid nagu Sportland, Nike, Aura, Elva Seikluspark, Restoran Waksal, Maxilla jpt.

Monika Kuzmina Peatoimetaja