1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Nii vahva tegu! 1500 last sõidavad heategevusfondi Aitan Lapsi toel Eesti Laulu peaproovi vaatama
Nii vahva tegu! 1500 last sõidavad heategevusfondi Aitan Lapsi toel Eesti Laulu peaproovi vaatama

Nii vahva tegu! 1500 last sõidavad heategevusfondi Aitan Lapsi toel Eesti Laulu peaproovi vaatama

Heategevusfond Aitan Lapsi ning Eesti Laul võimaldavad 1500 lapsel ja noorel üle Eesti saada osa 16. veebruaril toimuvast Eesti Laulu peaproovist Tallinnas Saku Suurhallis.

“Toome juba kolmandat korda kokku 1500 last üle Eestimaa, sest eelnevate aastate kogemus on näidanud, et lapsed on jäänud võimsa kontserdielamusega väga rahule. See andis ka meile indu ilusat traditsiooni jätkata,” ütles Aitan Lapsi heategevusfondi juhatuse liige Eve Männik.

“Aitan Lapsi eesmärk on juhatada lapsi nii teatri, kunsti, kirjanduse kui ka muusika juurde ja innustada neid positiivsete emotsioonide kaudu Eesti kultuuri hindama ja mõistma. Eesti Laul on üks kodumaise muusikaelu suursündmusi ning fondil on hea meel võimaldada lastel sellest osa saada otse sündmuste keerises,” lisas Männik. “Suur tänu kõigile inimestele, kes on taaraautomaatidel vajutanud kultuurinuppu ja võimaldanud viia rõõmsaid kultuurielamusi lasteni, kelleni need võib-olla alati niisama lihtsalt ei jõua.”

Eesti Laulu, Eesti Rahvusringhäälingu ja Aitan Lapsi koostöö raames jõuavad 1500 koolilast ja nende saatjad erinevatest Eesti piirkonnast Tallinnasse Eesti Laulu peaproovi, mis toimub eeloleval laupäeval algusega kell 11.45 Saku Suurhallis. Kuna peaproov toimub sel korral mitu tundi enne õhtust finaali, on lastel piisavalt aega, et pärast kontserti koju tagasi jõuda ning näha oma silmaga lemmikute esitust ja hääletustulemusi ka telerist.

“Tänavune Eesti Laul sisaldab šõud ja head muusikat veelgi enam kui varasematel aastatel, sest harjumuspärase kümne finalisti asemel on seekord võistlustules 12 finalisti,” ütles Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula. “Teeme omalt poolt kõik, et lapsed saaksid Saku Suurhallis võimsa elamuse, kuulata palju head muusikat ning loodetavasti leiavad nad endale isiklikud eeskujud, kelle jälgedes ehk isegi ühel päeval Eesti Laulu laval võistelda.”

Rahula kinnitab, et peaproovis tehakse kogu õhtune kava läbi katkestusteta ning kõik esitused, vahetekstid ja momendid mängitakse läbi täpselt nii, nagu õhtuses finaalis, seega võib peaproovist oodata ehedat kontserdielamust ja kuuma atmosfääri.

“Julgustan kõiki kontserdile sõitjaid võtma kaasa toetusplakateid oma lemmikutele, kuna peaproov on artistidele oluline sündmus, kus just publik on see, kellelt õhtuseks finaalesituseks jõudu ja enesekindlust ammutada,” lisas Rahula.

Head Uudised GoodNews