1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Novatours aitab Pelgulinna sünnitusmajal soetada känguruhoolduse toole
Novatours aitab Pelgulinna sünnitusmajal soetada känguruhoolduse toole

Novatours aitab Pelgulinna sünnitusmajal soetada känguruhoolduse toole

1389606906Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfond ja Eesti juhtiv reisikorraldaja Novatours alustasid heategevuskampaaniat, mille eesmärgiks on känguruhoolduse toolide soetamine Pelgulinna sünnitusmaja intensiivraviosakonda.

Keskmiselt 5-7 protsenti ilmavalgust nägevatest imikutest sünnib enneaegselt ning nad vajavad erilist hoolitsust. Känguruhoolduse tooliga on võimalik emal pool-istuvas asendis lamada ja nii on toolis väga hea teha enneaegsete vastsündinute individuaalset arengutaset ja vajadusi arvestavat hooldus- ja raviprogrammi.

„Oma kümne tegutsemisaasta jooksul oleme ka varem ulatanud Pelgulinna sünnitusmajale abikäe ning enda poolt toetanud elutähtsate aparaatide ostmist ligi 6300 euro väärtuses,“ ütles Novatours tegevjuht ja juhatuse liige Andree Uustal.

„Mis oleks parem, kui teha ettevõtte 10. sünnipäevaks heategevuskampaania, mille viljad jäävad kestma aastateks ning loovad omakorda täisväärtuslikku elu,“ nentis Uustal.

Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi nõukogu liige Aleksander Tammert ütles, et riikliku rahastust on känguruhoolduse toolidele keeruline saada, seda enam hindab fond koostööd sünnitusmaja pikaajalise partneri Novatoursiga.

Sünnitusmaja toetuseks suunatud heategevuskampaania „Juubeli hinnad“ raames annetab Novatours iga reisija pealt toetusfondile 10 eurot, mis läheb sihtotstarbeliselt känguruhoolduse toolide soetamiseks.

Enneaegselt sündinud või haigete laste raviks, kosumiseks ja parima keskkonna loomiseks on oluline tagada võimalikult perekeskne ravi. Lapsevanemate kaasamine intensiivraviosakonnas oleva lapse eest hoolitsemisse võimaldab vanematel oma lapsega rohkem koos olla, mis suurendab lapse ja vanemate vahelist lähedustunnet, toob rõõmu lapsevanematele, suurendab lapse turvatunnet ning mõjutab lapse paranemist ja arengut veel mitmel positiivsel moel.

„Känguruhoolduse tooli on võimalik funktsionaalselt liigutada intensiivravi vajava vastsündinu kuvöösi kõrvale ja ema saab rinnale ka sügavalt enneaegse, kes vajab näiteks ka hapnikravi,“ ütles Pelgulinna sünnitusmaja lasteosakonna juhataja Dr. Pille Saik.

„On tõestatud, et ema lähedal paranevad need lapsed kiiremini, seega vajavad kokkuvõttes lühemat intensiiv- ja haiglaravi. Lisaks ema soojusele ja juba tuttavatele südamelöökidele, ka ema lõhnale, on selles toolis mugav alustada varast rinnalepanekut isegi siis, kui laps ei ole ise võimeline rinnast imema – saab seda imiteerida,“ selgitas Saik.

Pelgulinna sünnitusmaja on üks suurimaid sünnitusmajasid Eestis ja iga neljas laps näeb ilmavalgust just siin.

Novatours on juhtiv reisikorraldaja Leedus, Lätis ning Eestis, omades nendes riikides vastavalt 50- , 30- ja 30 protsenti turust. Eesti turul tegutseb Novatours alates 2004. aastast.

Head Uudised GoodNews