1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Tiiger minu sees
  4. Olerex asub koos enda klientidega Tiigrioru jaoks raha koguma
Olerex asub koos enda klientidega Tiigrioru jaoks raha koguma

Olerex asub koos enda klientidega Tiigrioru jaoks raha koguma

Tanklakett Olerex asus toetama Tallinna loomaaeda Tiigrioru rajamise projekti, annetades iga müüdud lasteeine pealt 50 senti. Maist augusti lõpuni kestvas kampaanias löövad seega aktiivselt kaasa just Olerexi väiksed kliendid, tänu kellele tiigrid lõpuks superkodu saavad.

“Seda teemat oma majas sees arutades oli peamine toetaja ja initsiaator Olerexi üks omanikest Andres Linnas. Tema suur soov ja inspiratsioon tiigri toetuseks midagi ette võtta on paljuski tingitud tema taustast – oma hingelt ja hariduselt on ta bioloog,” ütles Olerexi turundusjuht Leitti Mändmets. “Ei saa muidugi mainimata jätta, et Olerexil tekkis kohe Amuuri tiigriga teatav samastumine või äratuntavus. Ka Amuuri tiigri karvastiku põhivärvus on talvel kollane ja mustade vöötidega, nii nagu Olerexi põhivärvid.”

Mändmets lisas, et oma ligi saja teenindusjaamaga on Olerex suurim kütuste jaemüüja Eestis, täpselt nagu Amuuri tiiger on suurim tiiger ja kaslane.

Olerexi suurematesse tanklatesse ilmuvad lähiajal ka annetuskastid, millesse saavad enda panuse jätta kõik need, kelle jaoks Tiigrioru loomine südamelähedane on.

“Täna ei julge me veel ennustada, kui suure summa saame oma klientide abiga kokku koguda, kuid loodame ja teeme endi poolt kõik, et see oleks märkimisväärne ning oluliseks abiks Amuuri tiigri uue kodu rajamisel,” rääkis Mändmest. “Usume, et 6-aastane amuuri tiiger Pootsman on üks külastajate suuremaid lemmikuid – nii nagu ka Olerex Eestis.”

Plaan Tiigrioru projekti toetada sündis tanklaketil pärast seda, kui Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi juhatus Amuuri tiigri praegustest elutingimustest rääkis ja heategevuskampaaniat tutvustas. Olerexi jaoks on projekt uus ja põnev väljakutse, kuigi heategevust on tehtud varasematel aastatel küll ja veel:

  • 2011. aastal oli Olerex “Kodutunde” saatesarja kütusepartner
  • 2016. ja 2017. aastal toetas Olerex “Anname au!” Sinilillekampaaniat
  • 2017. aastal sai toetust ettevõtlike noorte konverents “Lahe koolipäev”
  • 2017. jõulukuu heategevuskampaanias aitas Olerex koos klientidega Tallinna Lastehaigla Toetusfondile 51 281 eurot koguda

Toetusprojektide valikul lähtub Olerex eelkõige nende olulisusest ühiskonna jaoks – määrav on see, et panus ka tegelikult loeb ning midagi muuta aitab. Lisaks peab toetusprojekt olema sõbralik ja perekeskne ning hooliv ja keskkonnasäästlik.

Kuni Tiigrioru valmimiseni elavad Amuuri tiigrid vanas laohoones, mis ei paku paraku loomväärseid tingimusi. Ent tulevikus rõõmustaks iga uudistajat võimalus nende võluvate kaslaste tegemisi mitmekesisemalt jälgida – seda kas läbi klaasi või siis loomade jaoks märkamatuks jäävast tunnelist. Veel enam, tulevikus rajatav troopilise pilvemetsa hoone loob võimaluse jälgida tiigrite toimetusi isegi kohvikuaknast.

Tiigrite arvukus on viimase saja aastaga vähenenud üle 20 korra, levila aga veelgi rohkem.

Tiiger Pootsmani toetuseks on käimas ka kampaania „Tiiger minu sees“, millega on juba liitunud muusik Karl Madis ja taipoksi maailmameister Kevin Renno. Kampaania raames räägivad avalikkusele tuntud mehed oma loo, kuidas nemad oma elus on nö tiigri pidanud äratama.

KARL MADISE LUGU!

KEVIN RENNO LUGU!

Head Uudised GoodNews