1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Olümpiakuul saab oma kasutuseta seisva talispordivarustuse kinkida koolilastele
Olümpiakuul saab oma kasutuseta seisva talispordivarustuse kinkida koolilastele

Olümpiakuul saab oma kasutuseta seisva talispordivarustuse kinkida koolilastele

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Suusaliidu initsiatiivil saab sel nädalavahetusel tuua oma kasutuseta seisvad suusad, suusakepid, -saapad või uisud Suusabussi Tallinnas Solarise keskuse ees, kus need korrastatakse ja Seljametsa Lasteaed-Algkooli lastele suusa- ja uisutundide pidamiseks toimetatakse.

Suusabuss, mis on suusaliidu ja kultuuriministeeriumi murdmaasuusatamise koolitusprojekt, külastas hiljuti Pärnumaal Paikuse vallas asuvat Seljametsa Lasteaed-Algkooli. Sealsete oludega tutvudes tekkiski mõte liikumisaasta ja olümpiakuu raames kooli jaoks suusavarustust ja uiske koguda, et lapsed saaksid suusatada ka siis, kui Suusabussi parasjagu külas ei ole.

Seljametsa kooli direktor Kaie Reial avaldas ettevõtmise üle heameelt.

„Meie koolil on kaks paari suuski, mõnedel lastel on ka endal suusad olemas, kuid seda on liiga vähe, et kehalise kasvatuse tunnis õpilased koos suusatada saaksid või et üheskoos kooliperega suusamatkale minna. Olen olümpiakomiteele ja suusaliidule siiralt tänulik, et nad meie kooli peale mõtlesid ja meie lapsi aidata soovivad,“ ütles Reial.

Seljametsa Lasteaed-Algkoolis õpib kahes liitklassis 14 last ning lasteaias käib Pesamunade ja Jänkukeste rühmas 37 last vanuses poolteist kuni seitse aastat. Teretulnud on igasugune korrasolev või veidi korrastamist vajav suusavarustus, mis kodudes seisma on jäänud – suusad, kepid, suusasaapad. Väga oodatud on erinevas vanuses lastele mõeldud varustus.

Liikumisaasta 2014 projektijuhi Aivo Normaku sõnul on käesoleva liikumisaasta üks eesmärk tutvustada erinevaid liikumisviise, kuid samas on mitmete liikumisviiside juures oluline ka spordivarustuse olemasolu.

„Paljudel maapiirkondades elavatel inimestel ei pruugi kodu lähedal olla keskust, kus saaks sportida või spordivarustust laenutada. Kui me selle aktsiooniga saame ühe küla lastele rohkem liikumisrõõmu tuua, siis oleme
taas astunud ühe väikese sammu tervema Eesti eest,“ ütles Normak.

Liikumisaasta ja olümpiakuu raames on Suusabuss Solarise keskuse ees kohal sel reedel kell 16-19 ja laupäeval kell 12-15. Enda jaoks üleliigse suusavarustuse annetamise kõrval saab Suusabussist küsida nõu suuskade valimise ja hooldamise kohta.

Samuti saab Solarises sel ajal nõu teadliku treenimise kohta MyFitnessi treeneritelt, katsetada orienteerumise võimalikkust siseruumides ja võistelda Concept2 liigutamisnurgas.

Head Uudised GoodNews