1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ostes kohukesi saad aidata Lastefondil koguda raha ultraheliaparaadi soetamiseks
Ostes kohukesi saad aidata Lastefondil koguda raha ultraheliaparaadi soetamiseks

Ostes kohukesi saad aidata Lastefondil koguda raha ultraheliaparaadi soetamiseks

Ostes kohukesi saad aidata Lastefondil koguda raha ultraheliaparaadi soetamiseksNüüdsest saab Lastefondi ja Tartu Tarbijate Kooperatiivi (TTK) kevadel alanud heategevuskampaaniat „Uue elu heaks“ toetada ka kohukeste ostmisega. Nimelt annetab TTK igalt oktoobrist kuni detsembrini müüdud Meieri ja Hüva kohukeselt 10% kampaaniale, mis kogub raha TÜ kliinikumi perekeskusele ultraheliaparaadi soetamiseks.

Lisaks uuenenud kampaaniale on Tartu Maksimarketite ja Konsumite kassades endiselt olemas väikesed annetuspurgid, mille vahendusel saavad kõik soovijad anda seadme ostmiseks oma panuse.

Ning nagu kevadisel kampaaniaperioodil, tutvustavad Lastefondi vabatahtlikud ka novembris Eedeni kaubanduskeskuses fondi tegevust ning pakuvad soovijatele võimalust end koos Lastefondi maskoti Mõmmikuga fotole jäädvustada. Täpsem info on peagi leitav Lastefondi kodulehelt www.lastefond.ee.

TÜ naistekliiniku ülemämmaemand Pille Teesalu sõnul vajab perekeskus vajab uut ultraheliseadet eeskätt suurenenud töökoormuse tõttu: „Et saaksime pakkuda vajalikus mahus teenust ega peaks oma patsiente jooksutama või raskeid ja õrnu aparaate edasi-tagasi transportima, vajaksime lisaaparatuuri.“

UH-aparaat oli algselt planeeritud naistekliiniku käesoleva aasta eelarvesse, kuid mitmete teiste seadmete ootamatu väljavahetamise vajaduse tõttu lükati selle soetamist edasi. Seadme orienteeruv hind on 21 000 eurot. Lastefond tasub ultraheliaparaadi maksumusest 50%, ülejäänud summa katab SA TÜ Kliinikum.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews