1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ott Lepland ja Kristi Kallas kutsuvad lapsevanemaid üles lastega päriselt koos olema
Ott Lepland ja Kristi Kallas kutsuvad lapsevanemaid üles lastega päriselt koos olema

Ott Lepland ja Kristi Kallas kutsuvad lapsevanemaid üles lastega päriselt koos olema

Tänasest algav SOS Lasteküla sotsiaalkampaania #OlemeKoos juhib lapsevanemate tähelepanu lastega päriselt koos olemisele. Kuigi tehnoloogia haarab järjest enam nii suurte kui väikeste tähelepanu, igatsevad lapsed vanematega veedetud aega. SOS Lasteküla algatus kutsub üles jagama lastele armastust ja ühiseid hetki, mitte uusi mänguasju ega ekraane.

SOS Lastekülal täitub peagi 25 aastat. Selle tähistamiseks algatati sotsiaalkampaania, mille eesmärk on väärtustada aega koos perega, sooviga vähendada asjade- ning tehnoloogiakultust.

SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro sõnul on igal lapsel soov vanemate tähelepanu, helluse ja läheduse järele. „Paraku näeme ilmselt kõik, kuidas järjest enam juhtub see, et vanemad püüavad pikki tööpäevi ja lastest eemalolekut kompenseerida uute mänguasjade või värviliste ekraanidega, mis laste tähelepanu pikkadeks tundideks köidavad,“ rääkis Oro ja lisas: „Seetõttu soovime meelde tuletada seda, mis elus päriselt oluline- lastega veedetud aeg, millest tekkinud mälestused ja emotsioonid nende südame rõõmuga täidavad. Oleme koos, päriselt.“

SOS Lasteküla suurimaks väärtuseks on inimesed, kes on 25 aasta jooksul olnud toeks ja taustajõuks sadadele lastele, kes jäänud ilma vanemliku toe, armastuse ja ühise ajata. „Seda, mida SOS pereemad ja pereisad oma hinges veerandsaja aasta jooksul meie lastele edasi on andnud, on võimatu sõnadesse panna. Aeg, mille nad on pühendanud lastega päriselt koos olemisse, on väärtusega, mida südames mõistavad lõpuni vaid lapsed ise. Taolisi inimesi on raske leida ja hoida. Siinkohal ongi püsiannetajate tugi ja mõistmine hindamatu väärtusega. Nende toel saame aidata lapsi ja peresid, kes on küll hätta sattunud, kuid siiski veel võimelised raskustest välja murdma,“ ütles Margus Oro.

SOS Lasteküla patroon Kristi Kallas kiitis SOS Lasteküla poolt ellu kutsutud algatust. „Olles ise ema ja vanaema, tean ma, kui kulda väärt on need hetked, mille saame veeta oma laste ja lastelastega. Ühised mälestused ja koos veedetud aeg on kõige väärtuslikum kingitus, mida üks lapsevanem saab lapsele kinkida,“ sõnas Kallas.

Ott Lepland, kes SOS Lasteküla püsiannetejate hulka kuulub, ütles, et SOS Lasteküla emad viivad ellu iga päev imesid, olles laste jaoks olemas, kes vajavad hoolimist ja lapsevanemalt saadavat armastust. „Ma imetlen südamest SOS Lasteküla emasid, sest nad täidavad vanemliku toeta jäänud lastes tühimiku koos olemise ja armastuse järele. Nad on lastele andnud kodu ja kodusoojuse, ühised hetked ja koosolemise.“

Head Uudised GoodNews