1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PAIDE KASSILUGU! Toredad inimesed kinkisid nurrujatele ilusama tuleviku
PAIDE KASSILUGU! Toredad inimesed kinkisid nurrujatele ilusama tuleviku

PAIDE KASSILUGU! Toredad inimesed kinkisid nurrujatele ilusama tuleviku

PAIDE KASSILUGU! Toredad inimesed kinkisid nurrujatele ilusama tuleviku
Foto: Mati Palmet

See lugu sai alguse kuu aega tagasi, kui Õlitähe tankla juurde Paides tekkis kodutu kassipere. Nii toredalt värvikirev kiisuema kui ka pojad olid ilmselgelt omaniku poolt hüljatud. Tankla rahvas toitis seltskonda, kuid hakkas samas muretsema ka nende tuleviku pärast. Kassid püüti üksteise järel kinni ning asuti neile kodu otsima. Osa neist on nüüd juba metslasekombeid unustama hakkavad tublid kodukiisud (üks neist näha ka juuresoleval pildil pärast uude koju jõudmist), kuid üks poeg ja kassiema tuli viia siiski Rakvere varjupaika. Õlitähe töötaja Merle Aasna ütles seda käiku meenutades, et nuttis kogu tee Rakverest tagasi sõites.

Varjupaigas nähtu jäi naisele aga hinge. Edasi pöördus ta oma tuttavate poole, et sealsete asukate heaks midagi üheskoos ära teha. Otsustati, et mingit avalikku kampaaniat ja võõrastelt rahalunimist ei tule, pandi ise hoopis rahad kokku ja viidi Rakverre hunnik vajalikku kraami. Lisaks toidule kassipesad, ronimispuu ja mänguasjad. Kuigi tegemist oli kassisõprade seltskonnaga, ei unustatud ka varjupaigas elavaid koeri, kes said toitu, mänguasju ja šampooni.

Merle Aasna ütles, et head inimesed pole veel otsa saanud: kui abi ilusasti paluda, siis ikka aidatakse. Muidugi on selliste kingituste kogumiseks vaja suurt loomaarmastust ja aega.

Uhke ronimispuu ja mänguasjad saadi 20% soodsamalt Tartu Lõunakeskuse Zoo Planeti kauplusest. Pesade jaoks andis materjalid Paide Uuskasutuskeskus, aga valmis tuli need ise teha.

Allikas: Kuma.fm

Head Uudised GoodNews