1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Päikesegalaga kogutakse raha vähekindlustatud perede laste suvelaagriks
Päikesegalaga kogutakse raha vähekindlustatud perede laste suvelaagriks

Päikesegalaga kogutakse raha vähekindlustatud perede laste suvelaagriks

Marina Kaljurand
Foto: Tiit Mõtus

7. oktoobril toimub Hilton Tallinn Park Hotellis heategevuslik Päikesegala, mille eesmärk on koguda raha vähekindlustatud perede lastele 2018. aasta suvelaagri korraldamiseks.

„Piisab ühest päevast Päikeselaagris, et näha laste õnnelikke nägusid, nende naeratusi suudel ja päikest silmades,“ ütles Päikeselaagri patroon pr Marina Kaljurand. „Piisab ühe õnneliku lapse nägemisest, et soovida teha õnnelikuks nii palju lapsi kui võimalik. Laste naeratused ei unune, vastupidi – nad innustavad ja kannustavad. Ootan juba praegu 2018. aasta Päikeselaagrit ja loodan, et meil õnnestub koguda piisavalt raha, et kutsuda laagrisse 220 last. Kui ka Sina tahad kaasa aidata, siis tule Päikesegalale ja toeta meid, sest Iga laps väärib vahvat suvelaagrit.”

Tegusaid naisi koondav Tallinn Reval Rotary Klubi on oma südameasjaks võtnud vähekindlustatud peredest pärit laste aitamise. „Iga seeme, mis pannakse mulda, vajab päikest ja hoolt, et kasvada suureks ja tugevaks. Nii on ka lastega, kes vajavad päikest kõigisse oma päevadesse, et kasvada suureks ja õnnelikuks,” ütles Tallinn Reval Rotary Klubi president Marina Pilv.

Klubi 2014. aastal algatatud projekt Päikeselaager pakub igal suvel puudust kogevate perede lastele võimaluse osaleda tasuta suvelaagris Peipsi järve kaldal Remniku õppe- ja puhkekeskuses. Seni on Päikeselaagrit korraldatud neljal järjestikusel suvel ning laagris on osalenud üle 800 lapse. Päikeselaagri toimetamistega saab end kursis hoida laagri kodulehe või facebooki lehe kaudu.

Päikesegala toimub 7. oktoobril, kolmandat aastat toimuva gala peateema on unistuste Pariis: külalisi ootab läbi õhtu kulgev jalutuskäik Pariisi bulvaril, kust kostab imekaunist muusikat, toimetavad lehepoisid, tänavakunstnik, piltnikud ja buduaaridaam. Kohalolijate silmade all valmib tunnustatud kunstniku Katrin Karu ainulaadne maal. Heategevusliku oksjoni esemete väljapanekut rikastab Eesti disainerite omanäoline ja väga eriline looming. Prantsuspärane viiekäiguline õhtusöök serveeritakse gala külalistele hoolikalt valitud veinidega. Meeleolu loovad Kalle Sepp & The Purple Gang, särava tantsukavaga astub üles tantsutrupp Lancy.

Head Uudised GoodNews