1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PALUN AITAME ÜHESKOOS I Raskeid haiguseid ei saa panna pausile – haiged lapsed vajavad ravi, ravimeid ja erinevat abi eriolukorrast hoolimata!
PALUN AITAME ÜHESKOOS I Raskeid haiguseid ei saa panna pausile – haiged lapsed vajavad ravi, ravimeid ja erinevat abi eriolukorrast hoolimata!

PALUN AITAME ÜHESKOOS I Raskeid haiguseid ei saa panna pausile – haiged lapsed vajavad ravi, ravimeid ja erinevat abi eriolukorrast hoolimata!

Märtsi alguses, vahetult enne eriolukorra väjakuulutamist sai Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond abipalve isalt, kelle äärmiselt rasket epilepsiavormi põdeva 12-aastase poja ainsaks lootuseks oli kallis ravim, mille aastane maksumus ulatus 23 000 euroni. Trevori aitamisest sai Lastefondi esimene proovikivi eriolukorra tingimustes.

Trevori aitamiseks vajalik summa kogunes paari nädalaga

Lastefond oli korraga olukorras, kus kõik heategevusüritused tuli tühistada ja fondi head aitajad olid paljuski sattunud ise raskesse olukorda – pidanud leppima sissetuleku vähenemise või töökaotusega. Seda suurem rõõm on täna Lastefondil öelda, et Trevori aitamiseks vajalik summa kogunes paari nädalaga ning ravim sai kohe ka tellitud. Nüüd jääb vaid pöidlad pihus oodata, et tarneraskustest hoolimata jõuab ravim mai alguses kohale ning ravi sellega annab oodatud tulemusi.

Abi sai ka väga vapper raske südamerikkega sündinud Georg

Ja abi vajas ka imetilluke, aga väga vapper raske südamerikkega sündinud Georg, kes tuli heade annetajate toel sõidutada reanimoobiliga Soome, kus talle tehti südameoperatsioon. Georgi kopsuarter ja aort olid oma koha vahetanud ja kahjuks opereerimata sureb 90% sellise südamerikkega lastest esimese eluaasta jooksul. Georgil oli õnne, tema jõudis õigeaegselt operatsioonile ning nüüd juba taastub kenasti ning on oma perele suureks rõõmuks.

Need kaks last pole ainsad, kes abi on vajanud 

Need kaks last pole aga kaugeltki ainsad, kes kriisiperioodil Lastefondi heade annetajate abi on vajanud. Aprilli lõpus aitas Lastefond koos heade toetajatega pisikest viie kuu vanust Ariat kalli ravitoidu saamisel, Lastefondi toetust igapäevase ravitoidu tasumisel vajab aga pea 30 haige lapsega peret. Lisaks vajavad lapsed abivahendeid, ravimeid, hooldusvahendeid ja palju muud.

Psühholoogilise abi vajadus kasvab 

Kriisiolukorras võimenduvad ka paljud pereprobleemid ning psühholoogilise abi vajadus kasvab. Lastefond ei saa siin kindlasti kõrvalt vaadata, seega tasub fond asenduskodudes või varjupaikades olevate laste psühholoogilise nõustamise eest ja loodab väga, et päästab sel viisil nii mõnegi elu!

Lastefond tänab kõiki, kes aitavad ka eriolukorra ajal aidata!

Kuidas sina saad aidata? 

Tee annetus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole: 

Swedbank IBAN EE682200221015828742

SEB IBAN EE261010220014910011

Danske IBAN EE403300334408530000

Nordea IBAN EE791700017000285384

LHV IBAN EE527700771000610813

Head Uudised GoodNews