1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. PANE ÕLG ALLA! Suvelavastus “Lembitu – kuningas ilma kuningriigita” vajab Hooandjas veel täna pisut abi
PANE ÕLG ALLA! Suvelavastus “Lembitu – kuningas ilma kuningriigita” vajab Hooandjas veel täna pisut abi

PANE ÕLG ALLA! Suvelavastus “Lembitu – kuningas ilma kuningriigita” vajab Hooandjas veel täna pisut abi

“Lembitu – kuningas ilma kuningriigita” on ajaloolis-eepiline vabaõhulavastus, mis etendub augustis Lõhavere linnamäel Viljandimaal, mis oli ka Lembitu kodulinnus. Nimosa mängib Ott Kartau Von Krahli teatrist.

Urmas Lennuki kirjutatud “Lembitu – kuningas ilma kuningriigita” on suur suvelavastus 800 aastat tagasi toimunud Madisepäeva lahingust. Lavastus räägib eestlaste kokku kutsumisest 6000 meheliseks väeks, mida võib nimetada eestluse üheks pidepunktiks. Lavastuses osaleb ligi 70 näitlejat.

„Lembitu” pole lihtsalt nimi. Ta on mõte. Idee – mis sillutab teed parema homse suunas. Kuigi Madisepäeva lahing lõppes kaotusega, andis see eestlastele vaimu vastu pidada, et hoida oma rahvust.

Lavastus kogub inimeste tuge Hooandjas, kus hetkel on eesmärksummast puudu vähem kui 10 protsenti. Kogutav raha kulub suure vabaõhulavastuse väljatoomiseks kõrge kunstilise taseme saavutamiseks heli-valgus-videolahendustega. Lavastuses löövad kaasa Karol Kuntsel (Vanemuine), Vallo Kirs (Ugala), Ragne Veensalu (Von Krahl), Jaune Kimmel (Rakvere Teater), Silver Kaljula(Must Kast), Karl Laumets (Vanemuine), Jürgen Gansen(Kuressaare Linnateater) ja mitmed teised. Profinäitlejaid osaleb lavastuses kokku 17 ja harrastusnäitlejaid võitlusstseenides kuni 50. Näitemängu lavastab Peep Maasik, kes õpib Viljandi kultuuriakadeemias lavastajaks.

Monika Kuzmina Peatoimetaja