1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Põhja-Tallinn kingib 1200 vanurile abipakid
Põhja-Tallinn kingib 1200 vanurile abipakid

Põhja-Tallinn kingib 1200 vanurile abipakid

Põhja-Tallinna valitsus viib 1200 üksinda elavale eakale abipakid, milles on erinevad kodumajapidamises vajalikud tarbed.

Abipakid komplekteerivad linnaosa vabatahtlikud, kes toimetavad need seejärel abi vajavatele eakatele koju. Kuna töömaht on suur, kutsub Põhja-Tallinna valitsus kõiki soovijaid heategevusliku projektiga liituma. Teretulnud on nii koolinoored kui ka täiseas abilised.

Põhja-Tallinna vanema Raimond Kaljulaidi sõnul on abipakkideprojekti vabatahtlikelt alati saadud väga positiivset tagasisidet.

“See on võimalus panustada praktilise abiga ja näidata, et kogukond ei ole üksinda elavaid eakaid unustanud ja ka nemad on hinnatud osa meie ühiskonnast. Näeme, et vabatahtlikult oma aega panustavate inimeste abil on võimalik lahendada väga paljusid probleeme. Suvel kogusime näiteks noorte vabatahtlikega annetusi loomade varjupaigale, mis osutus väga edukaks kampaaniaks. Abipakkide aktsioon on samuti osutunud vajalikuks ja positiivseks ettevõtmiseks,” ütles Kaljulaid.

Töö toimub juba järgmisel nädalavahetusel, 19. ja 20. jaanuaril. Abipakkid komplekteeritakse Põhja-Tallinna Noortekeskuse ruumides ja seejärel toimetatakse üksi elavatele pensionäridele.

Selleks, et heategevuslikus kampaanias vabatahtlikuna osa võtta, tuleb endast märku anda e-postil elena.stern@tallinnlv.ee.

Põhja-Tallinna abipakkideprojekt, mis asendas varasemalt aastavahetuse paiku jagatud kommipakke, toimub juba kolmandat korda. Linnaosavalitsus loodab, et kodutarbeid sisaldavad abipakid aitavad eakatel inimestel pisut raha kokku hoida.

Head Uudised GoodNews