1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Põltsamaa kirikus laulnud Getter: heategevusega tuleb alati tegeleda, kui on võimalik
Põltsamaa kirikus laulnud Getter: heategevusega tuleb alati tegeleda, kui on võimalik

Põltsamaa kirikus laulnud Getter: heategevusega tuleb alati tegeleda, kui on võimalik

Fotod: Aivar Kokk

EELK Põltsamaa Niguliste kirikus toimunud heategevuskontserdil esinenud muusik Getter esitas mitmeid hingekosutavaid ja jõulu-hõngulisi laule. Südantliigutavaks boonuseks oli võluva lauljatari suhtlemine publikuga. Lauljatar jagas sadu autogramme ja leidis aega paljude ühispiltide tegemiseks.

Lühiusutluses pärast kontserti ütles Getter Jaani, et ta on jõululaule korduvalt esitanud. „Mitmedki laulud kõlasid Põltsamaa kirikus toimunud kontserdil esmakordselt. Jõululaulud lähevad väga südamesse ja tekitavad sooja tunde. Publik Põltsamaa kirikus mõjus väga armsalt,“ lausus ta.

Getter Jaani ja ja Holger Koot
Getter Jaani ja ja Holger Koot

„Heategevus on väga oluline ja sellega tuleb alati tegeleda, kui on võimalik,“ märkis Getter.
„Hea oli musitseerida ajaloohõngulises Põltsamaa kirikus tänuväärsel eesmärgil teoks saanud sündmusel,“ lausus Getterit saatnud klahvpillimängija Holger Koot.

Getter suhtles ka publikuga, esitas lastele küsimusi ja hea vastuse puhul oli kingituseks kallistus.

Holger Koot, Getter Jaani ja Markus Haamer
Holger Koot, Getter Jaani ja Markus Haamer

Kontserdi avasõnad lausus Põltsamaa kirikuõpetaja Markus Haamer. Enne viimaseid laule tänas Getterit, teda saatnud pillimeest Holger Kooti, publikut ja sündmusele kaasa aitajaid heategevuskontserdi korraldaja, Riigikogu liige ja ettevõtja Aivar Kokk.

Holger Koot, Getter Jaani ja Aivar Kokk

„Kontserdile elas kaasa saalitäis erineva põlvkonna inimesi. Sündmus tekitas väga tugeva ja emotsionaalse positiivse laengu. Märkimisväärne summa raha kogunes annetustest. Nii on usutavasti juba suvel võimalus alustada Põltsamaa kiriku saalile uute vaipade kudumist, mis oligi käesoleva aasta heategevuskontserdi eesmärk,“ lausus Aivar Kokk.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews