1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. “Puude taga on inimene” müüb nädalavahetusel südametunnistusepääsmeid
“Puude taga on inimene” müüb nädalavahetusel südametunnistusepääsmeid

“Puude taga on inimene” müüb nädalavahetusel südametunnistusepääsmeid

Sel laupäeval ja pühapäeval Solarises peetaval suvesündmuste piletiturul näitab oma nägu ka 7. ja 8. juunil toimuv koguperepidu „Puude taga on inimene“. Lisaks muhedale programmile saab peole soetada pääsmeid südametunnistuse hindadega.

Tänavu esimest korda toimuv koguperepidu „Puude taga on inimene“ pakub laupäeval ja pühapäeval Tallinnas Solarises peetaval piletiturul võimalust anda oma panus uudse festivali õnnestumisse ja suhtluslõhe vähendamisse puudega ja puudeta inimeste vahel. Nii saab lisaks tavapääsmele soetada ka toetajapassi kahes hinnaklassis 20 või 50 euro eest. Lisaks puudega inimesi esindavate organisatsioonide sügavale tänule avaldame kõik toetajapileti ostnute nimed meie kodulehel www.puudetagaoninimene.ee ja Facebooki lehel www.facebook.com/puudetaga.

„Puude taga on inimene“ esitleb end Solarises laupäeval, 18. mail kella 16.30–17 ning pühapäeval, 19. mail kella 17–17.30. Et suvine festival teeb kummarduse kõigile andekatele, seda puudest või selle puudumisest hoolimata, siis astuvad piletiturul lavale EIT Tugiliisu tantsupaar tango- ja salsanumbriga, pime lõõtsamees Harry Kare ja pillipiiga Maarja Haamer. Ühtlasi saab festivali korraldajailt koguperepeo kohta lähemalt kuulda.

Tallinna lauluväljaku merealal 7. ja 8. juunil toimuva koguperepeo „Puude taga on inimene“ idee taga on Sülvi Sarapuu, pime naine ja hingega kultuuri armastav inimene, kes seeläbi tegutseb eesmärgiga teha kultuur kättesaadavaks kõigile. Eelmisel kevadel asus Sülvi oma „võimatule ideele” poolehoidjad leidma, tuues ühe laua taha nii puudega inimeste organisatsioonid, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia kui ka paljud teised mõttekaaslased.

Nii sündiski kirju peokava, kus oma autorikontserdiga astub üles festivali tunnusloo „Mis jääb meist järele“ kirjutanud Siiri Sisask, lisaks Sergei Manukjan & Avicenna, August Hunt, Kukerpillid, Vaiko Eplik ja Eliit, Kihnu pillilapsed, Suprjadki, Marten Kuningas & Etturid, Otava Yo (Venemaa), SiMa, Metsasõnnid, Eesti Pimedate Liidu puhkpilliorkester, kõvakuuljate tantsutrupp Kõku, Narvskije Kazatški ja paljud teised head muusikud.

Peol on ka põnev filmi-, tantsu-, teatri-, spordi- ja kunstiprogramm, avanevad kogemustoad, pimekohvik ja lasteala. Kõige puhul on mõeldud nii puudeta kui ka puudega inimestele, mis tähendab, et esitletav looming on varustatud kirjeldustõlke, viipekeele, subtiitrite ja muu tarvilikuga. „Siin on võimalik kogeda seda, kuidas pime näeb filmi, kurt kuuleb teatrietendust, kätetu maalib, ratastoolid tantsivad ja mängivad tennist,“ kirjeldab pidu festivali korraldajate esindaja Tiia Sihver. „Näete seda oma silmaga ning muuseas on võimalik seda kõigil ise järele proovida. Kõik on võimalik, kui ainult tahta ja arvestada.“

Samas toimub ka seminar, et arvamusliidrite ja meedia osavõtul aidata kaasa suhtluslõhe vähenemisele puudega ja puudeta inimeste vahel. Seminari peateema on puuetega inimeste ligipääsetavus – vajadus ja tegelikkus. Avatud on ka ühenduste ala, mis toob kokku puudega inimeste esindusorganisatsioonid üle Eesti ja tõstab inimeste teadlikkust erivajadustega inimese temaatikast: pakutakse esmatasandi nõustamist, jagatakse informatsiooni, vahendatakse kontakte.

Festivali päevajuht on Hannes Hermaküla.

„Soovime selle lõbusa peoga tõestada, et võimekad inimesed suudavad seljatada ka esmapilgul ületamatud takistused, ning et meie hulgas on palju ka neid häid loojaid, kes märkavad tõepoolest puude taga inimest ning astuvad julgelt lavale koos teistsuguste inimestega,“ lisas Sihver.

Vaata kindlasti ka www.puudetagaoninimene.ee

Head Uudised GoodNews