1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Rat Race kinkis suurperede lastele toetuseks 11 471 eurot
Rat Race kinkis suurperede lastele toetuseks 11 471 eurot

Rat Race kinkis suurperede lastele toetuseks 11 471 eurot

Foto: Ardo-Jako Olev/Rat Race

Rat Race’i stipendiumid anti suurperede tublidele ja andekatele lastele üle 6. oktoobril koostöös Eesti Lasterikaste Perede Liiduga. Laekunud rekordarv 85 taotlusest rahuldati 34. Heategevusliku kontorirottide jooksu Rat Race 2013 kaudu koguti suurperede laste huvitegevuse toetuseks 11 471 eurot. Tegemist on ürituse kaheteistkümneaastase ajaloo suuruselt teise stipendiumifondiga.

Rat Race Tallinn projektijuht Alari Arro: “Iga aastaga on projeketi populaarsus kasvanud ka stipendaatide seas, mida näitab ka selle aasta rekordarv kandideerijaid. Kokku laekus 85 taotlust kogusummas 38 821 eurot, millest rahuldati 34. Eelmise, 2012 aasta rekordsummast jäi puudu veidi üle 400 euro. Sellest hoolimata võib projekti pidada igati edukaks. Osalenud 77 meeskonna, 71 koostööpartneri ja üle 20 vabatahtiku abil sai teoks 34 suurpere lapse unistus. Laste ja vanemate siirad naeratused näitasid, et ligi aasta kestnud projekt tasus end ära ning meeskond tegi õiget asja.”

Rat Race 2013 patroon, justiitsminister Hanno Pevkur: “Mul oli suur au olla Rat Race 2013 patroon. Seda, et ettevõtlikud noored otsustavad heategevusse panustada, ei juhtu Eestis tihti. Heameel on, et nii suur hulk ettevõtjaid ja jooksjaid osales juunis Rat Race heategevusjooksul, panustades seeläbi laste tulevikku. Soovin tänada ettevõtlike noorte koda JCI ja loodan, et lasterikaste perede noored, kellele stipendiumid eraldati, kasutavad neid otstarbekalt ja loodetavasti aitab stipendium neid lähemale oma unistuste täitumisele.”

Pärast stipendiumite pidulikku üleandmist suunduti Lennusadamasse, kus toimusid peredele erinevad ekskursioonid.Kersti Tammerand, stipendiaadi Laura Tammerand ema: “Tulime kogu perega Hiiumaalt ning olime kõik väga rahul tänase päevaga. Kuigi olime varasemalt Lennusadamat külastanud, avastasime siiski seal palju põnevat. Suured tänud kogu meeskonnale imetoreda päeva eest.”

Aage Õunap, Lasterikaste Perde Liidu president: ”Loodan südamest, et järgmisel aastal on heategevusjooksul veelgi rohkem osalejaid. Südamega tehtud heategu ning panus stipendiumifondi on väga suure väärtusega. Sel aastal laekunud rekordarv taotlusi näitab väga ilmekalt, et lasterikkad pered vajavad  teie tähelepanu ja toetust.”

Rat Race 2013 heategevusfondi eesmärk oli toetada juba kolmandat aastat järjest Eesti lasterikkaid peresid, kes soovivad andekatele lastele pakkuda mitmekülgseid arenguvõimalusi, kuid kellel pole alati selleks vajalikke finantsvõimalusi. Stipendiumi abil oli võimalik taotleda tehtavate kulude osalist või täieliku katmist soetamaks, näiteks, muusikainstrumenti või spordivarustust.

Head Uudised GoodNews