1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ROHKEM KUI 100 VABATAHTLIKKU! Rohkem kui sada vabatahtlikku alustasid ettevalmistusega, et tuua jõulud igale lapsele
ROHKEM KUI 100 VABATAHTLIKKU! Rohkem kui sada vabatahtlikku alustasid ettevalmistusega, et tuua jõulud igale lapsele

ROHKEM KUI 100 VABATAHTLIKKU! Rohkem kui sada vabatahtlikku alustasid ettevalmistusega, et tuua jõulud igale lapsele

Mia ja Eliise
Mia ja Eliise

Jõuludega seonduv on paljudele inimestele helgem osa lapsepõlvemälestustest. Mittetulundusühendus Noor Ise-Loom rohkem kui sajakonna vabatahtlikuga alustas ettevalmistustega, et tuua taas lavale  Eesti algupärane lastemuusikal “Koerhaldjas Mia”.  Neli jõuluetendust on erilised selle poolest, et vabatahtlike töö tulemusel ja paljude toetajate abil kingitakse osa piletitest lastele, kelle vanematel napib raha. Nii ei pea õpetajad oma klassi lastele pühi planeerides kedagi jõulutundest ilma jätma. Koostöös paljude organisatsioonidega otsitakse võimalusi, et lapsed üle Eesti saaksid Mia etendusele tulla.

Muinasjutt muusikal Koerhaldjas Mia
Muinasjutt muusikal Koerhaldjas Mia

Lisaks sellele, et lõbus koerhaldjas Mia pakub lastele häid jõuluemotsioone, on tegemist rohkem kui lihtsalt etendusega. Vajaliku raha kokkusaamisel on plaanis rentida spetsiaalne tehnika ja teha koostööd viipekeele ja kirjeldustõlkidega, et etendus muutuks kuulmis- ja nägemispuudega lastele mõistetavaks.

Muusikalis teevad kaasa Getter Jaani, Emil Rutiku, Kaire Vilgats, Contra ja Kaarel Orumägi ning Kaari Sillamaa Muusikaliteatri lapsed. Etendused toimuvad 2. dets kell 14 ja kell 19 ning 3. dets kell 11 ja kell 18 Nordea Kontserdimajas. Piletilevis on piletid juba saadaval.

Getter Jaani aka Eliise
Getter Jaani aka Eliise

Koerhaldjas Mia ja tema vabatahtlikest sõbrad koos Getter Jaani ja teiste esinejatega kutsuvad kõiki üles mõtlema, kuidas tuua pühad iga lapseni.

Mial on ka oma Facebooki konto ning koduleht  www.koerhaldjasmia.eu ning Facebooki-lehekülg  www.facebook.com/koerhaldjasmia.

Igaüks, kes tahaks vähekindlustatud lastele jõulurõõmu pakkuda, saab osta Mia kodulehelt virtuaalse pileti, mis kingitakse vähekindlustatud lapsele. Pileti ostjale aga saadab Mia tänuhoidja.

Mia vabatahtlike meeskond tegeleb peale muusikali korralduse ka originaalse eestikeelse lauamängu loomisega. See lauamäng on põnev alternatiiv kohustuslikule jõulupeo kommikotile.

Head Uudised GoodNews