1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Rohkem kui 2000 inimest toetavad Lastefondi kaudu püsivalt laste ravikulude katmist
Rohkem kui 2000 inimest toetavad Lastefondi kaudu püsivalt laste ravikulude katmist

Rohkem kui 2000 inimest toetavad Lastefondi kaudu püsivalt laste ravikulude katmist

Möödunud aastal annetasid TÜ Kliinikumi Lastefondile püsivalt 2031 eraisikut kokku ligi 200 tuhat eurot. Et tagada peredele kindlustunne Lastefondi järjepideva toetuse näol sadade raske haigusega võitlevate laste ravikulutuste katmisel, ulatas abikäe Bigbank, et korraldada kaubanduskeskustes püsiannetuste sõlmimise aktsioone.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein ilmestab, et aasta jooksul igakuiselt keskmiselt ühele kohvitopsile kuluva summa annetamine katab ühe lapse ühe teraapiaseansi kulud. “Kui annetada mitmele kohvitopsile kuluva summa või kutsuda püsiannetama ka lähedasi ja sõpru, katab aasta jooksul kogunev toetussumma juba terves kuus ravitoidule, abivahendi rendile, järjepidevatele teraapiatele või mõnele teisele toetusvajadusele kuluva summa, mida fond aitab raskelt haiget last kasvatavatel peredel igakuiselt katta.”

Lastefondile saab teha nii üldpüsiannetuse kui ka konkreetselt sihtotstarbeliselt mõne toetusprojekti või püsivalt abi vajava lapse heaks, kirjutades selgitusse vastava märksõna või lapse nime.

Bigbank toetas Lastefondi püsiannetuskampaania elluviimist 6000 euroga. Lisaks tegi ettevõte möödunud aasta lõpus oma koostööpartnerite nimel Lastefondile 1000 euro suuruse annetuse.

“Bigbanki üheks väärtuseks on hoolivus – me hoolime nii oma töötajatest, klientidest kui kõigest meid ümbritsevast,” toob välja Bigbanki Eesti maajuht Jonna Pechter. “Nii andis Bigbank eelmise aasta lõpus oma väikese panuse abivajavate laste toetuseks ning meil on väga hea meel, et püsiannetuskampaaniaga sai TÜ Kliinikumi Lastefond jälle juurde palju häid annetajaid. Täname kõiki annetajaid ka Bigbanki poolt.”

Lastefondi püsiannetajad on inimesed, kes on toetanud fondi kaudu abivajajaid vähemalt kuuel korral aastas. Keskmine püsiannetaja annetab 10 korda aastas 10-eurose summa. 70% püsiannetajatest on naissoost ning 30% meessoost ning ligi pool püsiannetajatest kuuluvad 30-39 aasta vanusegruppi.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi nelja ja poole miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressilhttps://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus/. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews