1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Saada sel aastal kallile inimesele heategevuslik jõulukaart!
Saada sel aastal kallile inimesele heategevuslik jõulukaart!

Saada sel aastal kallile inimesele heategevuslik jõulukaart!

Rõõmusta eesootavatel pühadel oma lähedasi, kirjutades soojad soovid heategevuslikule jõulukaardile, mille müügitulu parandab ja suurendab arendavate teraapiate abil haigete laste toimetulekut nende igapäevatoimingutes.Lastefondi tänavuse kahepoolse lahtikäiva heategevusliku jõulukaardi autor on kunstnik Kamille Saabre.

Õunasid maaliv ning lühijutte kirjutav autor on loonud võrdluse, et õun on nagu eestlane. Saabre on selgitanud, et sellise võrdluseni jõudis ta mööda Eestit reisides ja märgates, et paikades, kust elanikud on kadunud, võib leida veel õunapuuaedu. Seega ongi õun nagu eestlane, mis vaatamata raskustele püsima jääb.“Igal õunal on oma lugu oma nende plekkidega, laikudega ja see on selline inimeste lugu tegelikult, nagu meil kõigil on oma sellised laigud ja kriimud, mis me elus kaasa võtame. On ainult meie valik, kas me jääme oigama ja kurtma nende üle või me otsustame igast kogemusest teha midagi positiivset ja sellest midagi kaasa võtta ja õppida,”  on märkinud Saabre Aktuaalsele Kaamerale.

Väga südamlik ja positiivne on ka kunstniku poolt Lastefondi heategevuslikule õunakuuga jõulukaardile kirjutatud lühijutt.

Ühel ööl teatas mustendavast taevast poolik kuu: “Ära arva, et mina olen poolik. Ma ei ole kunagi poolik. Mind on tehtud nii, et olen alati täis, isegi kui seda näha pole.

Kui vaatad, siis näed, et sinus on emast pool ja isast pool. Kollase päiksepaiste pool ja vihmase sügisilma pool. Paiskava rõõmu pool ja rebiva lootusetuse pool. Uudishimuliku lapse pool ja tülpinud vanainimese pool. Vastutustundetu kunstniku pool ja kaine finantsisti pool. Mõistva ema pool ja range isa pool. Veetleva seltsidaami pool ja matsliku külamehe pool. Silmaga nähtava keha pool ja nähtamatu vaimu pool.

Keegi pole poolik. Sind on imeliselt täiuslikuks loodud.”

Kaardi terviklikku kujundust näeb SIIT. Lisatasu eest on võimalik kaartidesse trükkida tellijapoolne tekst.

Jõulukaarte saab soetada Lastefondi heategevustoodete e-poest https://www.lastefond.ee/meened/telli-lastefondi-joulukaart/ ning hulgitellimusena, andes oma soovist teada e-maili aadressile info@lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews